15 de novembre 2010

Fira Medieval

Ha estat un cap de setmana intens per la gran majoria de suriencs que han participat en la Fira Medieval d’aquest any. Uns visitant les parades i gaudint de la bona temperatura del bon cap de setmana que ens ha acompanyat. I d’altres treballant per les seves entitats, sempre de manera altruista, fent entrepans coent botifarres, fregint porres, torrant castanyes, preparant sopars, i paral·lelament actuant o omplint forats a les parades informatives.

Súria es rica en capital humà, només cal un fil conductor perquè les entitats sortint al carrer i els seus participants treballin colze a colze, aportant cada un d’ells el seu granet de sorra.

Es un petit miracle que es produeix al nostre poble, sens cap dubte, aquest teixit associatiu capaç d’estar hores i hores sense rebre res a canvi. Avui, que tot sembla pagar-se i on sembla que a vegades s’apoderi la deshumanització.

Són dos dies intensos els que es veuen, però les associacions i les entitats porten dies de preparatius, de reunions, d’assajos, de cosir vestuari, de preparar les parades. Es fa difícil quantificar el cost de tantes persones i de tantes hores, però és ben segur que tots els guanys que poden fer les entitats, no podrien pagar ni a cinc euros l’hora a cada participant, quedarien en números vermells.

També s’ha de felicitat l’esforç dels botiguers que han guarnit els seus aparadors i s’han vestit per l’ocasió, posant dedicació sense que això hagi repercutit a les seves butxaques.

Avui senzillament tornem a sentir-nos orgullosos de ser suriencs.

Arxiu del blog