15 de novembre 2010

Súria: Municipi lector

Quatre tallers i un concurs de contes per començar el Municipi Lector de Súria

Les activitats del programa Municipi Lector s'inicien aquest mes de novembre a Súria amb la celebració d'un cicle de tallers de contes als centres d'ensenyament primari de la vila i a la Biblioteca de Súria. Posteriorment tindrà lloc un concurs d'escriptura ràpida de contes, que es desenvoluparà a la Biblioteca, adreçat a persones de totes les edats.

Els tallers seran a càrrec del conegut rondallaire bagenc Pep Tort. Es preveu la celebració de tres tallers que tindran lloc als col·legis Mare de Déu de Montserrat (12 de novembre), Francesc Macià (19 de novembre) i Sagrat Cor de Jesús (26 de novembre). El cicle acabarà amb un altre taller adreçat a joves i adults, que es farà el proper 3 de desembre (divendres) a la Biblioteca.

El concurs d'escriptura ràpida ha estat convocat amb motiu del 60è aniversari de la Biblioteca de Súria, que se celebra enguany. El certamen consistirà en la redacció d'un microconte original i escrit en català, en sessions que tindran lloc a la Biblioteca en les següents dates:

  • Dilluns, 13 de desembre: participants de 7 a 9 anys.
  • Dimarts, 14 de desembre: participants de 10 a 12 anys.
  • Dimecres, 15 de desembre: participants de 13 a 17 anys.
  • Dijous, 16 de desembre: participants a partir de 18 anys.

Totes les sessions es faran entre les 17.00 i les 20.30 h. Els guanyadors rebran un lot de llibres i un record commemoratiu del 60è aniversari de la Biblioteca.

El programa Municipi Lector és un projecte d'àmbit català que a Súria compta amb l'adhesió de l'Ajuntament, els centres d'ensenyament, les associacions de mares i pares d'alumnes, i la Biblioteca Pública. Les seves activitats es desenvoluparan entre els anys 2010-14, amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura.

A nivell català, el programa Municipi Lector és coordinat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.

Arxiu del blog