04 de març 2008

PROPOSTES A XARXA

El nostre grup GIS, vol apostar per un municipi de qualitat, tal com recomana la Xarxa de Municipis de la Diputació, es per això que a més de les inversions en infrastructures, també volem millorar molts dels àmbits que la Diputació posa al nostre abast, com el Pla d’actuació del mandat 2008-2011, on es ofereix una prestació directa, assessorament i assistència tècnica, subvenció i suport econòmic.

Treballar més en:
Mobilitat i transport públic:

Redacció de documents com:
Plans de mobilitat urbana (PMU)
; Estudis d’avaluació de mobilitat generada (EAMG);Projectes específics : plans d’aparcament públic, plans directors de bicicletes, estudis de conversió de zones de vianants.
S’ha de fer un estudi acurat en la zona centre per mitigar i millorar la circulació i l’aparcament. El nostre Grup creu que s’ha d’estudiar i potser descartar la ubicació de la Sala polivalent al centre de la vila, sense abans desenvolupar tota la zona. També ens agradaria l’estudi d’un carril bici.
Mitigació dels canvis climàtics i sostenibilitat:Fer la validació ambiental de projectes per grans instal·lacions locals destinades ala producció d’energia renovable com els horts solars.
Hem d’apostar per les energies renovables i valorar la possibilitat de la instal·lació d’un hort solar.
Gestió ambiental local:
Informe tècnics: gestió sostenible de l’aigua, avaluació ambiental ;Fer estudi ecològic dels rius urbans i definir les propostes per la seva recuperació.
Tots treballem amb els tallers del Marc de l’aigua, però creiem la necessitat d’ obrir un taller que parli de com ha de ser el nostre tram de riu. S’ha d’obrir a la ciutadania, per què si no ho fem ( ho feu) estem enganyant a tothom. Tots hem de decidir!
Gestió forestal i prevenció incendis:Plans municipals de prevenció d’incendis forestals, plans municipals d’emergència, plans marc de gestió forestal.
Benestar social:Universalitzar el servei de teleassistència; Arribar al programa més a prop per poder visitar totes les persones mes grans de 80 anys; Oferir activitats per a l’envelliment actiu, dissenyar model d’equipaments per a gent gran municipis de menys de 5000 hab la figura del dinamitzador social.
Hem de fer el màxim per millorar la qualitat de vida de les persones grans.
Esports:Donar suport tècnic per a la planificació, el disseny i la gestió d’equipaments esportius locals; Donar suport a la inversió per a la construcció i/ o reforma d’equipaments esportius locals.
Hem de demanar la subvenció per reconvertir i reformar a 15 anys vista les nostres instal·lacions.
Emancipació i dinamització juvenil:Donar suport a la creació d’oficines d’emancipació juvenil i a la concertació integrada amb els recursos per a l’accés a l’habitatge, al treball i a la formació al si del municipi.
Museus i patrimoni cultural:Suport a projectes museològics, i museogràfics.
S’ha demanat subvencions pel museu de la sal. Però també s’hauria de treballar amb Iberpotash per fer un museu de la mineria, amb la linea d’altres museus de Catalunya, com el museu de la pesca de Palamós. Un museu interactiu, que parla de la història de manera activa, i explica com funciona, en aquest la mina, com es treu el material, i com es reconverteix...
Cultura popular i tradicional:
Donar suport als municipis que desenvolupen polítiques de promoció de la cultura popular i tradicional; Formar agents culturals en aquesta matèria ;Donar suport a les entitats de la cultura popular i tradicional.
Cal saber potenciar el nostre llegat històric i patrimonial popular. Hem de debatre per potenciar la nostra festa i saber cap a on hem d’anar... per què no ho sabem vendre com els traginers de Sallent, entre d’altres.
Participació Ciutadana:Donar suport i assistència tècnica als ajuntaments per al desenvolupament de polítiques de participació ciutadana; Promoure la recerca i difusió de noves polítiques públiques en matèria de participació ciutadana; Enfortir el discurs per a la millora de la qualitat de la democràcia representativa i de l’afecció ciutadana pels assumptes públics.
Volem que d’una vegada per totes, s’obri aquesta eina de treball i de debat. Fa tres anys que estem lluitant!
Oficines locals d’habitatge:
Assolir el model de finestreta única i atenció integral al ciutadà en matèria d’habitatge; Potenciar les polítiques municipals de foment de l’accés asequible a l’habitatge, la dinamització del mercat de lloguer, l’optimització del parc d’habitatges vacants i el foment del manteniment i rehabilitació; Fomentar la col·laboració interadministrativa (generalitat-municipi) la coordinació interdepartamental i el treball transversal (municipi-municipi)

PRIORITZEM PER DEMANAR SUBVENCIÓ A LES INFRAESTRUCTURES

Escola bressol (subvenció del departament d’ensenyament)
Remodelació de la casa de vila
Parcs i jardins urbans

Projecte integral Escola bressol - Edifici Ajuntament - Plaça de Salvador Perarnau. Aprofitar l’ampliació de l’escola Bressol per tal de sumar aquesta subvenció a la millora de l’edifici de l’Ajuntament.

· Edifici intermig de vidre per posar ascensor per accedir ambdós edificis: Ajuntament i Escola de Calassanç

. Fer una segona planta sobre l’escola bressol, per augmentar la capacitat de l’Ajuntament amb nova sala d’actes.

· Millora de la segona planta de l’edifici de l’Ajuntament que tindria accès per l’ascensor.

· Ampliació de la plaça Perarnau, beneficiat pel projecte.

· Reparació de les escales de la plaça Perarnau.

Projecte integral al Camp de futbol amb gespa artificial.

· Millora del vestidors

· Sotacoberta a les grades

· Seients pels espectadors

· Reforma i ampliació del bar, amb edifici tancat condicionat amb taules i cadires amb calefacció i lavabos.

· Aplicar la nova normativa d’edificis públics, amb plaques solars, instal·lar-les sobre la sotacoberta.

· Cimentar l’accés d’entrada, que en aquest moments te grava

Arxiu del blog