23 de gener 2010

L´Ajuntament de Súria no té garantit que rebi el local del nou ambulatori

La permuta pactada amb l'empresa que fa les obres depèn de la resolució del concurs de creditors


PEPA MAÑÉ. SÚRIA

La delicada situació econòmica de l'empresa surienca Corriola SL, que està pendent de la resolució del concurs de creditors que té obert des de fa un any, fa que a hores d'ara l'Ajuntament de Súria no tingui completament garantit que acabi rebent el local destinat al nou ambulatori. La promotora Corriola construeix un edifici al solar de la Serradora, al centre de la població, i un local de 1.165 m2 dels baixos és el destinat al centre de salut. L'Ajuntament va cedir la seva part del solar a canvi del local.
Corriola SL ha presentat un conveni als creditors que estableix que només pagarà el 50% del deute, i que ho farà en un termini de 5 anys amb un calendari que determina que en el primer any no es pagarà res, en el segon el 10% del deute, en el tercer el 20%, en el quart el 30% i en el cinquè any el 40%. En aquesta situació hi ha compromesos gairebé 7 milions d'euros, que corresponen a un total de 52 creditors.
Aquest conveni s'ha d'aprovar mitjançant una votació de tots els afectats aquest dimecres al jutjat mercantil número 3 de Barcelona. El valor del vot dels afectats es quantifica segons el deute que tenen compromès. L'advocat de Corriola, Jaume Pujol, diu que a hores d'ara compta amb el suport "de la majoria de creditors, que equival al 75% del deute".
El 40% del deute de Corriola correspon a l'Ajuntament de Súria, que té compromesos 2,7 milions d'euros, i que, en primera instància, ja ha donat per bo el conveni . L'alcalde, Antoni Julián, afirma que "és el millor per a l'Ajuntament i no el pitjor per a tots els creditors, perquè si no la majoria no l'haguessin acceptat". Tot i així, Julián admet que no hi ha garantit al cent per cent que el municipi rebi el local per al centre d'assistència primària (CAP).
Del deute a l'Ajuntament, 2,5 milions corresponen a la permuta per l'ambulatori. Una clàusula en el conveni proposat per Corriola estableix que s'ha de complir amb la permuta. Segons Pujol, "a l'Ajuntament no se li deuen diners, sinó un local, i complirem amb l'obligació de donar-lo. Ho sé perquè ja està acabat". Ara bé, adverteix que si el conveni no s'aprova i s'ha de liquidar l'empresa, la situació canvia, ja que s'haurien de vendre actius, entre els quals el local del CAP".

EMPRESARIS AFECTATS, CRITICS AMB EL GOVERN


Empresaris de Súria i del Bages afectats pel concurs de creditors de l'empresa Corriola SL consideren "terribles" les condicions proposades en el conveni del concurs de creditors i qüestionen que l'Ajuntament surienc les hagi acceptat "sense demanar garanties de cobrament". Aquests empresaris afirmen que s'han quedat "sense opció de negociar" en quedar "en desavantatge" després que l'Ajuntament hagi acceptat el conveni, ja que li correspon el 40% del deute i, per tant, en la votació de la resolució del concurs de creditors és una part majoritària.
Responsables de MC Mobles per a la Llar, Tecnical, Spai Revover SA i Tàpia Pintors SL es queixen que l'equip de govern ha acceptat el conveni "sense negociar, quan en una situació normal els ajuntaments demanen que es pagui el 75% i que es faci efectiu en un màxim de 3 anys". A més, critiquen que l'Ajuntament defensa el conveni "per salvar la viabilitat de l'empresa Corriola, que només té quatre treballadors, entre els quals els dos propietaris. Mentre que el conjunt d'afectats pel deute hem hagut de fer fora almenys una trentena de treballadors. El pacte és insostenible per a petits i mitjans empresaris com nosaltres. L'alcalde no ho té en compte i ha actuat amb prepotència a l'hora de donar-nos explicacions". I afegeixen que en el pla de viabilitat que ha hagut de presentar Corriola es fixa un sou de 6.000 euros per als propietaris: "és legal, però moralment és una aberració".

Arxiu del blog