25 de gener 2010

L'Escolania de Montserrat omple l'església de Súria


Un moment de l'actuació de l'Escolania de Montserrat a Súria. Ajuntament Súria

L'Escolania de Montserrat va complir totes les expectatives en el concert que va oferir ahir, divendres, a l'església parroquial de Súria, dins del programa de festes de sant Sebastià. Unes sis-centes persones van omplir el temple de gom a gom, en un dels esdeveniments culturals més destacats dels darrers anys a la vila.

Aquest ha estat el primer concert ofert a Súria per l'emblemàtic cor montserratí, amb la direcció de Bernat Vivancos i l'acompanyament musical de la pianista Mercè Sanchís. La presència de l'Escolania havia despertat una gran expectació a la vila, com demostra l'elevat ritme de vendes de les entrades anticipades, que es van posar a la venda a començaments de gener.

L'Escolania va interpretar obres de Felix Mendelssohn, Narcís Casanoves, Javier Busto, Edward Bairstow, Roger Quilter, Joan Lamote de Grignon i cançons tradicionals de Nadal, harmonitzades per Bernat Vivancos i Francesc Civil. Com a complement d'aquest programa, l'Escolania va interpretar la sardana "La Marinada" i els tradicionals goigs suriencs de sant Sebastià.

El concert va acabar amb la interpretació del Virolai, que va ser seguit dempeus per tots els assistents. Al final de l'actuació, Bernat Vivancos va agrair l'acollida de Súria i es va referir al "molt treball" previ que és necessari per aconseguir l'alt nivell interpretatiu de l'Escolania.

El concert va ser organitzat conjuntament per l'Ajuntament i per Joventuts Musicals de Súria. L'alcalde Antoni Julián i la regidora de Cultura, Encarna Mata, van lliurar una roca de potassa al cor montserratí com a record de la seva presència a Súria. En nom de l'Escolania, el present va ser recollit per l'escolà surienc Marc Peramiquel i Castellà.

Dins dels actes del programa de sant Sebastià, l'escriptora Sílvia Alcàntara va oferir dijous passat una xerrada sobre la seva novela "Olor de Colònia", centrada en les relacions socials d'una còlonia tèxtil. L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Pública, amb la presència d'una setantena de persones.

1 comentari:

Euterpe ha dit...

¡Qué envidia! Todavía no he visto al coro en directo...
Os dejo un blog consagrado a otro coro de niños: aquí lo ven

Arxiu del blog