11 de gener 2010

NO EN HI HA PROU AMB BONES INTENCIONS!


La nit de Reis, a Súria, no és la nit de Reis. Es la fugida a Egipte! Després de veure durant tres anys seguits la mateixa estampa bíblica, amb variants d’acompanyants a veure quin mes galdós, cal preguntar-se si aquesta reiterada intenció no es altra que donar emoció a la cavalcada.

Per què es clar, si resulta que la recent parida Maria a cavall del ruquet i acompanyada d’aquest híbrid home de les cavernes, caputxeta ratllada amb conjunt texà i botes bones de caminar (suposem que Josep) inicia la cavalcada, sempre cal preguntar-se on punyeta els trobaran els Reis d’orient?

De segur que la intenció és bona, com la fer-nos preguntes perquè la nostra neurona atrofiada faci deures i arribem a la conclusió que tot esta fet de bones intencions, com la de treure’ns del cap, la sentida pregunta de Catalunya independent, al so de “villancicos” a lo Rafael, a veure quin sona mes fort! Perquè cal fer la consulta ciutadana ? Si resulta que Súria, no és Súria i estem a Sòria...

I els nens, com són tan valents, de no sortir corrents davant d’aquests personatges massa vestits i maquillats quan seuen als seus genolls?. Esperem que la il·lusió sigui tan gran perquè no vegin el que altres ulls veuen: il·luminació amb florescents de la cuina de la meva iaia.

Es clar que tot esta ple de bones intencions! Però no en hi ha prou!

S’ha de felicitar a la gent que col·labora voluntàriament, però també cal que siguin crítics amb la feina que fan i amb el resultat.

La cavalcada de Súria, convertida en l’ estampa bíblica de la fugida a Egipte, cal una revisió a fonts, i sobretot cal recursos i algun assessorament, perquè si cada any tenim la barra de dir que esta prou bé. Anem molt malament!

El grup de govern que faci el favor de buscar-se algun tècnic que els hi faci veure, perquè ja sabem que ells solets no saben pensar gaire, sempre els hi cal la mà amiga del tècnic de torn. Així sempre estan mes tranquils i ells no s’han de trencar el cap per tenir criteri propi i veure que la cavalcada no va ni en rodes.

La Festa del Reis mereix el mateix respecte històric i la sensibilitat que la Fira Medieval.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

TOTALMENT D'ACORD.

Unknown ha dit...

Anys enrera, feia goig veure l'esglesia plena de gom a gom amb els nens anant a rebre els Reis a l'escala de l'altar major, tot era molt acollidor i digne, suposo que no cal recordar que els Reis anaven a veure l'infant nascut al pessebre i aquest evidentment es troba en el pessebre a l'altar.
Però és clar el que passa actualment que a molts ( pares, tiets, avis...) tot i ser batejats els fa por entrar a l'esglesia, no fos cas que em veigues el veí i no sabria com excusar-me, ara això si tots els nens a fer la comunió que així farem festa grossa.
Cda festa i celebració té el seu habitat natural i arreu la cavalcada acaba a l'esglesia, però Súria és Súria.

Anònim ha dit...

Ara m'explico perque sempre que demano als Reis que arreglin les façanes del carrer Pleta, com van fer a través de la Diputació de Barcelona amb la resta de cases del Poble Vell... mai em fan cas...

Es veu que els Reis quan arriben a Súria o vé no passen per totes les cases i s'en van amb els diners del regalet a casa d'un altre massa espavilat... com van fer el dia de la rehabilitació de les façanes... (Serà el Millet del Liceo.., el que es va quedar amb els diners adreçats a la rehabilitació del carrer Pleta???)

Potser que ara el que succeis és que no volen passar per aquest poble amb les seves carrosses llampants i envien uns substituts molt desangelats... mentres ses maiestats es llueixen en altres viles on s'hagin portat més bé...

Arxiu del blog