16 de setembre 2015

DEBAT AL FOMENT CULTURAL ENTRE ELS CANDIDATS A L’ALCALDIA DE SÚRIA

Us pengem el text íntegre que va explicar el nostre candidat als diferents blocs del programa, i algunes de les preguntes que van sorgir al debat.

Primer bloc del debat per Ràdio Súria: Economia i gestió de la crisi.

“Gràcies. Des del Grup Independent de Súria podem afirmar que en els darrers 4 anys, bàsicament amb l’excusa de la crisi NO s’ha fet pràcticament res en l’àmbit econòmic a banda de cobrar impostos,  si s’ha fet alguna cosa, com el Pla de Desenvolupament Local i la creació de l’Associació d’Empresaris ha sigut per iniciativa del nostre grup.

La crisi econòmica encara NO s’ha acabat, i per desgràcia, encara trigarà temps en fer-ho. No ens podem permetre de tornar a perdre 4 anys més; hem d’actuar ja! Nosaltres farem aquestes mesures de xoc:

1)    El GiiS reduirà les taxes i impostos que depenen de l’ajuntament, com el rebut de l’aigua, les contribucions, les escombraries i l’impost de circulació.

2)    Les persones de Súria a l’atur son l’altre nostre gran cavall de batalla: no ens podem permetre tenir gairebé 500 persones sense feina. Per solucionar-ho bonificarem amb importants incentius fiscals a les empreses i emprenedors que contractin persones de Súria –de Súria- que estiguin a l’atur.

3)    Exigirem a les diferents administracions “superiors”: Consell Comarcal, Diputació i Generalitat que ens paguin els milions d’€uros que ens deuen, per revertir-los al poble”

Segon bloc del debat per Ràdio Súria: Inversions i equipaments.

“És evident que Súria actualment té greus deficiències en matèria d’infraestructures i equipament; només cal pensar en com tenim el riu, el foment, les piscines, el casino, etc.

Ens calen urgentment espais per reunions de les entitats i associacions, per desenvolupar activitats culturals i més coses.

Des del GiiS estem decidits a actuar sobre 3 equipaments bàsics. Val a dir que totes les accions que portem a terme seran fetes per consens i participació d’entitats i vilatans.

Equipaments:

1)    Construirem un edifici polivalent, amb teatre, sala de reunions i serveis culturals. La ubicació prevista és al solar de l’antic cinema Califòrnia, i la inversió d’uns 2 milions d’euros.

2)    Hem d’arreglar el riu; tenim una joia que no aprofitem. El netejarem i en farem un espai turístic i esportiu perquè tots en podem gaudir.

3)    També tenim la proposta de construcció d’un ascensor, com s’ha fet a Lleida, Gironella o Puigcerdà, que unirà, per exemple St. Jaume amb el Poble Vell i servirà per revifar aquests 2 barris, recuperant l’activitat humana i econòmica que un dia van tenir. Gràcies.”

Tercer bloc del debat per Ràdio Súria: Relació entre el poble i la mina.

“Les preguntes plantejades pels conductors del programa eren: què s’ha fet fins ara? què s’ha de fer a partir d’ara? Va començar la seva argumentació el Pere Requena pel grup del GiiS:

“Mireu, en aquest tema, el GiiS també té una posició molt clara: Súria és un poble bàsicament miner i hem de protegir les inversions suposadament previstes, però:

-Com li vaig dir en una ocasió al President Mas, “President no pateixi, que la sal i la potassa estan aquí sota (picant de peus a terra) i la defensarem” i això és el que hem de fer.-

No és coherent que amb les inversions milionàries que la mina està fent a Súria, tota la feina i la gent que contracten siguin de fora.

Ens mengem el fum de la fàbrica i dels camions, el runam creix a passes de gegant, etc... i què en traiem a canvi? Una partida de 6.000€ pels petards de la festa major, 50 o 60 Kg de caramels i alguna tonteria més...

Hi ha pobles que tenen un abocador de residus i gairebé no paguen impostos, com a Pierola... però a Súria sí... per què? Abans, quan la mina anava malament se’ls hi van perdonar gairebé tots els impostos, més de 2 milions d’euros, però ara que guanyen fins a 75 milions d’euros l’any, és hora que reverteixin una part d’aquests guanys en la població local.


De tot això que us explico, el GiiS ja s’ha reunit amb els màxim dirigents de la mina. i se’ls ha explicat el mateix que us dic a vosaltres. Gràcies.”

Arxiu del blog