14 de setembre 2015

RECORDEM ELS PROPÒSITS DEL GIIS

Aquests son els 10 punts principals del programa amb el que el GIIS es presentà a les eleccions municipals de Súria del 24 de maig del 2015:

1.    Abaixarem els principals impostos que depenen en part de l’ajuntament, com l’ IBI (contribucions), l’IVTM (impost de vehicles), les escombraries, l’aigua de boca i el clavegueram. El tema és simple: gestionarem bé aquests recursos i repercutirem els estalvis en els suriencs.

2.    Exigirem a la Mina la priorització de la contractació a empresaris i treballadors locals, i bonificarem a les nostres empreses ja establertes, per tal de que no marxin, potenciant l’arribada de noves inversions empresarials per crear ocupació i riquesa al poble.

3.    Optimitzarem les xarxes de serveis públics: aigua, clavegueram, neteja de carrers, parcs i jardins, enllumenat, contenidors (també els soterrats), perquè d’una vegada funcionin correctament, que estiguin adaptats a les necessitats presents i futures de la població, i a preus competitius.

4.    Impulsarem un programa específic per a la inserció laboral de les persones en situació d’atur, especialment en el col·lectiu de suriencs i surienques majors de 50 anys i els joves; fomentarem la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social.

5.    Crearem la figura del Defensor del Vilatà, amb la funció d’atendre les queixes i suggeriments de les persones que es trobin desemparades davant de les diferents Administracions públiques; implementarem un pla d’acció als barris a partir de les mancances conegudes i les propostes dels veïns.

6.    Condicionarem les zones a l’aire lliure per fer esport d’una manera lúdica, com ara els espais comuns dels barris de Joncarets i de Salipota. Netejarem el passeig del Riu per incorporar-lo en aquest circuit saludable i esportiu al Centre, Cal Trist i St. Jaume, creant rutes de descoberta de la natura.

7.    Implementarem les normes i procediments necessaris per millorar l’eficiència de gestió a l’Ajuntament, amb transparència sobre diners públics, i crearem un departament exclusiu per donar suport en tràmits administratius a les entitats i renegociar contractes amb proveïdors de serveis.

8.    Millorarem els accessos als barris. Instal·larem dos ascensors per accedir al Poble Vell i a Salipota. Millors accessos a Súria d’acord amb els futurs plans d’expansió de l’activitat minera. Millorarem la mobilitat al centre de Súria plantejant una illa de vianants amb increment de l’aparcament públic.

9.    Construirem un edifici polivalent,  un espai que englobi un casal d’entitats, locals d’assajos i reunions, teatre i biblioteca. Un espai adequat a les necessitats socioculturals de Súria, i consensuat amb les entitats locals: sempre a partir d’un procés participatiu dels suriencs i surienques.


10. Desenvoluparem Un Pla d’Ordenació Urbana (POUM), consensuat, però sempre pensant en una Súria amb qualitat de vida, endreçada, on amb la promoció dels polígons industrials doni oportunitats laborals, i tot això sense perdre de vista la preservació del nostre entorn natural.

Arxiu del blog