07 de novembre 2007

GIS ABSTENCIÓ A LA LLEI DE BARRIS

L’abstenció a la Llei de Barris ha estat obligada per la falta de respostes clares del grup de govern PSC, GPS, ERC. L’acceptació de la subvenció 1.572.750 € obliga a l’Ajuntament del nostre poble l’aportació de la mateixa quantitat per portar endavant la totalitat del projecte de millora del Barri de St. Jaume i Poble Vell fent una suma de 3.145.500’- € d’inversió total.
Esperàvem comptes clars, saber d’on sortiran aquests diners i com es podrà afrontar reptes importants en aquesta legislatura d’urgent importància. Volem una renovació integral del Barri, però també volem una piscina en un altra ubicació amb un concepte nou d’espai i de servei, gespa artificial al camp de futbol, el començament de la Sala Polivalent tant promesa, presentada i exposada en la última visita al mal ensorrat cinema Califòrnia. Una joia de maqueta que ha estat, això sí “amortitzadíssima”, perquè ha servit d’ estrella invitada en la campanya electoral 2003-07 i que en aquesta legislatura sembla tenir la mateixa fi.
Volem fets no promeses i aquesta es la nostra intenció. Súria no pot esperar més i el grup que governa estar obligat a donar-nos garanties que aquests projectes es començaran en aquesta legislatura. Les nostres arques estant mig buides, Súria té un deute d’uns 600 milions de pessetes.
Aquest Ajuntament, el nostre en definitiva, ha de començar a fer punxa al llapis revisar moltes de les seves partides i controlar els serveis.
Nosaltres de moment seguim el nostre programa electoral i hem presentat dues mocions, la gratuïtat dels llibres de text socialitzats demanant una subvenció a les AMPES que fan aquesta tasca, amb 1.000 € per cada escola i 300 per les guarderies, obtenint el vot en contra de tots els grups per considerar que aquesta partida ja la subvenciona la Generalitat.
I l’estudi per fer gratuït el servei de “gua-gua” a les persones majors de 65 anys i d’altres grups que ho necessitin fent un conveni amb el transport urbà. On hem trobat el recolzament de totes les forces polítiques. Només esperem que l’estudi sigui viable i no quedi com tants altres en un racó.
Respecte als precs, creiem important que és faci tot el necessari per tramitar l’expedient previst a l’ordenança Municipal d’honors i distincions a en Jaume Esquius i Miquel per posar-hi el nom a la futura Sala polivalent.
També cal activar el reglament de participació ciutadana, per oferir al ciutadà una eina de consens de totes les parts. Com també l’actualització de la Web on s’ha de penjar les actes dels plens i el pressupost del nostre Ajuntament.
Demanem i demanarem transparència i eficiència però sobretot un punt de vista crític, aquesta és la nostra feina.

Arxiu del blog