30 de novembre 2007

PREGUNTES DEL MES DE NOVEMBRE '07

PER ESCRIT:

1.- Com s’ha fet per adjudicar a Transversal la redacció del projecte del museu de la sal?
La nostra Regidora de GIS Mabel Nieto, va aportar al Ple tres projectes, entregats pel mateix Secretari, per fer l'adjudicació del projecte que teníen una serie d'irregularitats:
- Membret amb coincidència en l'adreça dels tres documents.
-Un redactat irregular, fent referència de detalls de l'edifici de Cal Balaguer del Porxo, quan en realitat el Centre d'interpretació de la Sal s'ha d'ejecutar en l'edifici del Casinet.
-Segell d'entrada només en un dels documents, casualment l'aprovat. Els altres dos documents no tenen segell d'entrada.
La Resposta de la Regidora de Cultura, va demanar els tres documents i va prometre que s'els miraria. ( Ja era hora que se'ls mirés!)


2.- Com es fa en general l’adjudicació d’obres i projectes?
Natàlia Flores, regidora per GIS, va exposar que tal com es va explicar en la comissió d'estudi, semblava que hi havia adjudicacions "a dit", i que aixó es un procediment irregular. No es poden fer adjudicacions orals, i s'ha de seguir el procediment fent exposició pública.
Una picabaralla, on va quedar palés que algunes adjudicacions no han seguit el procediment adequat.


3.- Per què s’ha pagat a l’Arquitecte municipal en concepte de projectes bàsics i d’execució la quantitat de 26.101’- €? La pregunta va quedar damunt la taula. S'ha respondre al ple del mes vinent.


4.- Quin es el preu total, amb l’increment aprovat en comissió de govern del servei de consergeria?El preu que paga l'Ajuntament per aquest servei és de 59.138 € per dues persones. Dues persones amb contractació directa amb una petita discapacitat comptatible amb la feina de conserge, és de 26.460 € paguem en definitiva 32.678 € més a l'any pel mateix servei. Manca de previssió i falta d'interés per mantenir una economía acurada. Resposta per part del grup de govern, per dir-ho d'alguna manera de "tirar pedres fora".


5.- El 29 de juny el nostre grup GIS, va demanar per escrit el títol en virtut és donava legitimitat a una empresa privada per executar unes obres en una parcel·la propietat de l’Ajuntament de Súria , i se’n va respondre: que en virtut de cap títol, per això demanem:

· Ja s’ha donat aquest títol?

· Ja s’ha fet la valoració de la parcel·la de l’Ajuntament?

La resposta donada pel grup de govern, és que s'està treballant

per tenir la valoració definitiva, sense cap títol, per part del constructor per treballar en un parcel·la de l'Ajuntament.

GIS, va respondre que no es pot acceptar de cap manera que els majors responsables del patrimoni de l'Ajuntament, no vetllin per negociar el que Súria, ha de rebre a canvi. L'Ajuntament de Súria, té una parcel·la de 1000 metres. Algú permetria que un constructor fes una obra en una parcel·la de la seva propietat, sense saber quines compensacions obtindria? Deixaria entrar-hi les pales i començar a fer fonaments sense saber si ens interessa o no les contraprestacions?Com a resposta: mutisme.

6.- Quan es podrà utilitzar la pista de Salipota? Fa quatre mesos que s’han acabat les obres.Perquè no s’ha demanat una valla més alta? Segons el grup de govern, s'ha tingut un problema amb qui ha de pagar les porteries i amb els calentadors dels vestidors. La valla no s'ha fet mes alta perquè... ( no ens van donar una resposta clara).

7.- Per què no es fa un canvi dels contenidors d’escombreries a la zona de l’eglèsia de Salipota, que tapen el pas de vianants, i que a més a més no esta senyalitzat en alçada? Ens han dit que esta previst.

8.- En el carrer de les Guixeres, hi ha un tram de vorera que no esta fet i que coincideix a una parcel·la no urbanitzada, trencant la continuïtat de la vorera amb les molésties dels veïns a baixar de la vorera. Com es pot solucionar? Segons els Regidor d'urbanisme, es té la intenció d'acabar tots els trams de vorera inacabats.

Arxiu del blog