07 de novembre 2007

L'AJUNTAMENT FÀCIL

En aquest Ple d’octubre ens hem adonat que “l’Ajuntament fàcil”, manual que explica el bon funcionament de l’Ajuntament, és el llibre de capçalera del nostre grup de govern. Ho volen tot tan fàcil, que el resultat final és poca feina i pocs maldecaps. I quan la cosa es complica sempre queda el recurs de fer estudis i valoracions que mai veuran la llum.
En preguntes clares, com si tindrem camp de futbol amb gespa artificial per aquest 2008 la resposta és: s’està treballant.
En la petició de fer una comissió de treball per decidir “nosaltres” la corporació, on convé fer la nova estació de tren, rebem com a resposta esperem l’estudi perquè no està gens clar que pel 2010 tinguem tren, només sabem que hi ha intenció política per part de la Generalitat.
De moment hem perdut la possibilitat d’obtenir el Quartell de la Guardia Civil, per fer-hi pisos de lloguer per a joves suriencs, enlloc d’això, és AMPANS qui compra aquest equipament per fer-hi pisos tutelats per a discapacitats.
Pensàvem que ara era el moment d’ aconseguir el consens de totes les forces, per ampliar la vorera i carretera seguint el traçat de tot el carrer Tarragona, com també la possibilitat de fer una rotonda d’entrada al barri de Sta. Maria i lligar-ho amb el nou propietari del Quartell, ben disposat per la seva part, per garantir aquesta actuació. Resulta que la moció està mal redactada (segons el grup de govern) i com que estem en un Ajuntament fàcil, és mes fàcil votar en contra que fer l’esmena necessària.
No entenem tampoc com el grup de govern pot negar-se a fer un estudi per evitar les possibles inundacions. Som molts els ciutadans preocupats pel mal estat del nostre riu. Un tècnic de la Generalitat va afirmar en el 2003 que si no es feien les actuacions necessàries riu amunt i riu avall, el pavelló i mitja població estava en zona inundable. Però clar en el nostre Ajuntament fàcil, es millor rentar-se les mans i mirar cap a una altra direcció.
Hi ha una dita que diu: “ Que de fora vingueren i de casa et tragueren” és el cas de la utilització de la sala d’exposicions de Cal Balaguer del Porxo, en la que només veiem exposicions “circuit”, però són molt pocs els artistes o col·leccionistes locals que exposen en aquesta sala. Hem demanat a l’Ajuntament que es promogui almenys durant tres mesos l’any la priorització de la sala per artistes del poble. També s’ha votat en contra d’aquesta moció.
Hem presentat un projecte integral pels edificis: l’escola bressol, Ajuntament i plaça de Salvador Perarnau, per aprofitar espais i recursos i hem demanat com a “prec” que se’l mirin. Esperem que així sigui.
L’Ajuntament fàcil, ha d’ésser el que facilita les coses, promou idees, i el que sap treballar en equip, deixant de banda el partidisme polític que ho espatlla tot i no deixa veure més enllà.

Arxiu del blog