07 de febrer 2008

PREGUNTES AL PLE DE GENER

Com es habitual G.I.S va demanar en el ple de gener, les següents preguntes:

1. En la comissió de govern hi ha una partida de pagament en concepte de lloguer places d’aparcament per una quantitat de 840 €. Per què es paga aquesta quantitat?

R.: Es paga per un vehicle municipal. I per dos veïns de la UA 8, que se'ls hi va enderrocar els garatges. Es una quota trimestral.

Vam demanar per què el vehicle municipal no es tancava a la nau de la Pobla, propietat de l'ajuntament. Ens va dir que era massa lluny.

Vam insistir que els podien traslladar la Policia Municipal. Sense resposta amb somriure.

2. Tots els grups estem treballant amb els tallers del Marc de l’Aigua, però paral·lelament es farà de forma immediata alguna intervenció en el nostre riu, quina, quan?

R.: S'està treballant amb la riera de Tordell en el tram final fins arribar a la llera, on hi havia molt material que bossava la sortida. I també s'estan fent treballs en la riera d'hortons.

Vam demanar que és faria al mig del riu? La resposta no es massa clara, ens van comentar que és controlaria la canya, i que és netejaria els arbres del mig de la llera, però que s'havia de tenir en compte que no plovia i al no baixar aigua, els dipòsits de terra i el creixement de plantes era natural. (Hem de seguir treballant per treure l'aigua clara i definir el "que" faran).

3. Referent a les obres del Pont de Tordell;

· Com quedarà el pont a la finalització de les obres?...amplada de vorera, tipus de barana, senyalització...

R.: S'amplarà la vorera de costat de muntanya. Es canviarà la barana amb un model estandar de baranes de carretera, s'il·luminarà , tal com estava, i es refaran les dues voreres.

· Coincidint amb l’entrada al nucli urbà, no seria convenient la instal·lació de bandes sonores o dispositius similars per tal de reduir la velocitat del tràfic en aquest punt?

R.: Segons ens van dir, carreteres es reticent a posar bandes de reducció de velocitat, per tant , no esta contemplat.

· Deixant a banda qüestions estètiques i centrant-nos únicament en el perill que suposa tant per a vianants com per a conductors de vehicles, ens hem plantejat tallar els troncs morts de les pollancres de l’entrada del poble?

R.: Va haver un raonament estètic - artistic, i sembla que al grup de govern li agrada la imatge plàstica del pollancre d'entrada, a part, que no hi veuen cap perill, per què en cas de caure ho faria al marge de la riera. Van dir que mirarien si estava podrit...

4. En relació a la Cavalcada de Reis;

· Quin ha estat el balanç que n’ha fet La Corporació?

R.: Curiosament ens van respondre que la Corporació som tots i que tots havíem de valorar-ho. (Es maco que diguin que tots som la corporació per valorar la cavalcada, però i la resta de problemes del poble...) I que reconeixien que s'havien de millorar coses.

· Quin és el cost que ha suposat a l’Ajuntament? R: 5.000 €

· S’ha previst o pensat en alguna mesura correctora per el futur?

R.: Aquí el nostre amic González va perdre els papers, es va posar amb cara sorruda, i va dir que no respondria a la pregunta, per què ja sabia per on anàvem.

Nosaltres vam comentar que no veiem cap mala intenció en la pregunta.

Va seguir sorrut, amb mala cara. El Batlle va comentar que ja havia respost.

Vam afegir, que no havia respost, i que l'obligació de l'Ajuntament era fer una aposta de futur per la cavalcada de reis, i que havia de posar eines pròpies com la compra de vehicles per fer carrosses, independentment que sigui la entitat o associació que gestioni la cavalcada.



· En la recepció al final de la Cavalcada dels Reis al Pavelló Municipal,la gran majoria dels pares assistents es van assabentar en aquell mateix moment, que els Reis entregarien regals a alguns nens. Dir-nos que ja s’havia anunciat, no és suficient, per què la pràctica va demostrar que la gran majoria de suriencs ho desconeixien totalment. Estem parlant de la il.lusió d’uns nens, amb això tampoc podem jugar. Per què no va arribar a coneixement de totes les famílies? Per què no es va donar una informació directe y clara a tots els pares?

R.: Va reconèixer que no s'havien fet les coses bé. I que d'entrada eren totes les associacions i que al final només havia quedat una, i a més que algun membre d'alguna altra associació, criticava obertament la cavalcada.

5. Com pot ser que s’anunciï públicament l’arribada d’un Patge Reial i a l’hora de la veritat no arribi?... en relació amb el Prec que hem presentat; com Corporació no hauríem de vetllar per donar una informació més acurada i actualitzada als vilatans? R.: Van comentar que no era la seva responsabilitat si una publicació s'havia equivocat i havia fet un "cortar i pegar".

Nosaltres vam dir, que sabíem que és va avisar, i que almenys podien haver posat un cartell anunciant que no es feia l'acte, o millor, intentar posar algun patge.

El batlle va insistir, que ells no havien de resoldre el tema.

6. Va assistir algun membre de la Corporació municipal a l’acte de presentació de la xarxa de fibra Óptica del passat divendres 25 de gener per assabentar-se del funcionament i els avantatges per els veïns i principalment per a malalts i gent gran? Té l’Ajuntament de Súria alguna previsió d’aplicar aquesta tecnologia a la nostra vila?.

R.: Ens van dir que no van assistir a la reunió i que això només estava contemplat als polígons industrials.

Arxiu del blog