08 de febrer 2008

P.S.C I EL SEU “LIBRO GORDO DE PETETE”




En el Ple Municipal de gener i davant els Precs presentats per GIS, vam obtenir per part de l’equip de govern, la resposta de sempre: tenim l’estudi, ho tenim previst! Però mentrestant Súria va quedant endarrerida respecte als Pobles del voltant.

Vam demanar la revisió, actualització i execució del Pla Municipal d’Accessibilitat elaborat fa 6 anys, a fi de que s’anessin suprimint les Barreres arquitectòniques existents a Súria. Sis anys després, tot continua igual, no s’ha fet res. És intolerable que no s’adeqüin els edificis públics a les persones amb discapacitats, que un vilatà amb cadira de rodes no pugui accedir a l’Ajuntament, a l’escola de música, a l ‘escola d’adults, a la ràdio o a la segona planta del centre de Salut…

El passat més de setembre, l’equip de Govern es va comprometre a una actualització de la Web Municipal a fi de poder brindar als suriencs una eina d’informació actualitzada i de prestació de serveis municipals. Com era d’esperar, en data 24 de gener el Pregoner de la pàgina web ens segueix informant dels actes previstos del mes d’octubre de 2007. No sabem si és per desídia o per voluntat de desinformar, el cas és que per sobre de tot planeja l’ocultisme, les respostes evasives i la desgana d’informar decentment als ciutadans, o com el mal funcionament de ràdio Súria, que no acaba d’enviar bé la senyal als ciutadans seguidors dels plens. Però casualment se’ns va dir que s’estava revisant la Web.

També vam demanar fer una aposta per ser un poble més sostenible, amb dipòsits per tractar les aigües grises. I vam recolzar la moció de CIU per tal de parlar del creixement del poble i dels equipaments, que per sort, no va caldre el vot del grup de govern perquè ja ho tenen tot estudiat i controlat.

El Regidor del GPS va exposar unes “mancances reconegudes” en referència a la Cavalcada de Reis, GIS va demanar si s’havia pensat en alguna mesura correctora pel futur. La resposta del regidor va ser, com ja va sent la seva tònica habitual, totalment desmesurada, i amb una agressivitat fora de lloc va dir-nos que no pensava de cap manera respondre a la pregunta, (seria bo saber en que pensava, per què últimament esta mut, el tenim empoltronat mirant-se meravellat la seva jaqueta nova de trinca). Nosaltres només vam afegir que cal una aposta de futur a la cavalcada de Reis del nostre poble, que cal posar-hi diners en recursos bàsics com la compra de vehicles per fer de carrosses, entre d’altres, sigui qui sigui la entitat o associació que ho gestioni.

En un Ple, i davant d’unes preguntes realitzades en temps i forma, l’equip de govern té l’obligació de respondre. I si un regidor es nega a fer-ho, l’alcalde, com a President, no pot permetre-ho. Bé això és així, en qualsevol altre Ajuntament.

Però cal dir que en aquest Ple, hem fet nous descobriments del grup del PSC, com el seu coneixement ampli del concepte “art”, amb la negació de tallar el pollancre mort de l’entrada del poble argumentant la seva gran bellesa plàstica, deixant de banda el perill de caure sigui a un costat o altre, o l’afirmació que el seu programa electoral on consta en última instància l’ampliació del cementiri, no és un programa electoral com tots, no, segons ens van dir, és el “Libro gordo de petete” (paraules textuals) i davant d’aquesta declaració ara ja entenem que no podem competir amb una enciclopèdia d’aquest calibre. On tot, tot, està classificat, definit i endreçat, per això, ja no cal sentir les paraules d’ERC ni del GPS en aquesta legislatura, que han quedat subjugats davant d’aquesta font inesgotable de saviesa i senzillament s’han agenollat i han demanat una còpia per estudiar-lo cada nit com a llibre de capçalera. De fet, molts dels allà presents, ens vam quedar sense paraules.

Arxiu del blog