28 de maig 2008

ABSTENCIÓ AL PRESSUPOST DEL PSC

Aquest passat 8 de maig es va fer una sessió extraordinària per aprovar el pressupost del 2008. Un pressupost que posa amb evidència un augment important del personal encara que sigui per la contractació directa de la Brigada Municipal. Masses persones d'entrada, 11. Han sigut tant llestos que no han intentat ajustar al màxim la partida, només han mirat quant pujava i han contratat per aquest preu, sense comptar les hores extres..., encara argumentant que s'estalviarà...resultat pagarem encara mes...
Mentrestant l'actitud d'ERC i del GPS segueix sent el mutisme. Els seus grups s'han diluït i no ens han explicat quins son els objectius dels seus repectius partits i com han influït alhora de dissenyar el pressupost i d'encaixar el seu programa electoral dins del bloc del PSC.
Tampoc no acabem d'entrendre com després d'una pila de preguntes el grup de l'aIS a donat el vot favorable.
Entre altres coses us passem un retall d'acta

La Sra. Montserrat Llop del GIS, comenta les següents partides:
1. Demana aclariments sobre les partides d’esports “Consell Esportiu” i subvencions.
El Sr. Àngel López respon que en aquesta partida s’inclouen les despeses que generen el ros escolar i altres competicions a les que dona suport l’Ajuntament. Respecte a les subvencions diu que s’han incrementat perquè la neteja dels vestidors del camp de futbol ara la el centre d’Esports i a més es reveu una subvenció per ajudar
la SAS al pagament de les inversions realitzades.

2. Amb aquest pressupost es segueix la mateixa pauta que en l’anterior, destaca els 20 milions de dèficit de l’Escola de Música, potser s’hauria d’estudiar alguna manera, troben que són molts diners per 200 alumnes.
La Sra. Encarna Mata diu que l’equip de govern no considera que els diners gastats en educació i en cultura sigui dèficit, sinó que són despeses destinades a una aposta per l’ensenyament musical en aquest cas.

La Sra. Montserrat Llop diu que està d’acord en que hi ha d’haver Escola de Música però troba que aquesta és una inversió molt cara i que s’hauria de mirar que no suposés tants diners per l’ajuntament.

El Sr. Alcalde diu que si comencem a fer valoracions d’aquests tipus es trobarien altres proporcions potser desorbitades.

La Sra. Montserrat Llop diu que les valoracions es poden fer de diverses perspectives, aquesta és la que fa el seu grup. Ja que l’equip de govern aposta tant per la cultura demana que es faci una aposta per les Caramelles de Súria, que en els darrers 4 anys no hi ha posat gaire, al 2004 12.000 i al 2008 17.000 euros. En canvi els sorprèn que per la Fira Medieval es passi de 17.000 euros a l’any 2004 als 50.000 + 12.000 d’inversió al 2008, no entén aquest salt tant important, en una fira que ja tenia prou qualitat.

3. A la plantilla de personal del 2007 es passa de 46 a 59 persones, entén que hi ha el personal de la brigada (11), però pensen que és equivocat anar contractant personal. Pel que fa a la brigada felicita a l’equip de govern per haver tornat a assumir la brigada però troben que 11 persones és excessiu.

El Sr. Miquel Ángel Montañà diu que han sortit 11 persones a la brigada, posant el personal que hi havia augmentat amb que ha sortit de l’estudi que ha fet la Diputació i perquè s’han valorat les poblacions similars a Súria.

La Sra. Montserrat Llop diu que l sembla poc l’estalvi que s’aconsegueix per la gestió directa de la brigada ja que s’ha inflat de personal .

El Sr. González li diu que l’estalvi que s’aconsegueix és important i que a més a més s’ha comptat com si totes les places creades estiguessin cobertes.

4. Demana als regidors de l’equip de govern quina quantitat de diners gestiona cada regidor.

El Sr. Alcalde diu que al pressupost ja surt.(Esperavem que cada regidor expliques els diners de le seves regidories i com es feia la despesa i la inversió)

5. Porta 5 anys a l’ajuntament i el regidor d’hisenda cada any ha fer una explicació exhaustiva del pressupost, però es troba decebuda perquè pensa que cada regidor hauria d’explicar el pressupost de les seves regidories. Fa un prec en aquest sentit de cara al pressupost de l’any vinent.

El Sr. Alcalde diu que el responsable del pressupost és el regidor d’hisenda i per això l’explicació del pressupost la fa ell, mentre governi es farà igual. Per acabar vol fer una reflexió final dient que aquest pressupost té uns 800.000 euros d’estalvi, això vol dir que s’ingressa més que es gasta, vol dir que es fa una gestió bona i que l’estalvi es pot destinar a fer més inversions


Arxiu del blog