26 de maig 2008

BOCINS D'ACTA

No cal dir, que les actes no reflexen ni la meitat de les coses que passen en les plens. Els interessats han d'escoltar la ràdio. Aquí el retall de l'acta que ens passen, i que passem, guarda les formes, unes formes que es trenquen "en directe".

Preguntes presentades pel Grup Independent de Súria:

Mª Montserrat Llop i Oliver, com a portaveu del Grup Independent de Súria, demana la incorporació de les següents preguntes al ple del mes d’abril de 2008.

1.- Qui s’ha d’encarregar de netejar i fer el manteniment al polígon Industrial de la Pobla?
El Sr. Juan González diu que el polígon de
La Pobla no està recepcionat encara, per això de moment es fan només actuacions puntuals.

La Sra. Montserrat Llop demana que vol dir recepcionat?
El Sr. Alcalde explica que la recepció vol dir que quan es desenvolupa un polígon, un cop tot acabat l’Ajuntament l’ha de rebre i a partir d’aquí es fa càrrec dels vials de l’enllumenat públic... això no s’ha fet encara perquè manca el funcionament de la depuradora del sector B.

La Sra. Montserrat Llop diu que encara que no estigui recepcionat i hi hagi problemes amb la depuradora, l’ajuntament s’hauria de fer la neteja, el manteniment i la jardineria perquè actualment està força malament. El seu grup pensa que s’ha d’ajudar als industrials que han apostat per instal·lar-se a aquest polígon industrial. Si cal ho demanen com a prec.

El Sr. Alcalde diu que l’ajuntament ha fet tots els esforços possibles i s’han donat totes les facilitats possibles als industrials que s’han instal·lat a la zona.

La Sra. Montserrat Llop diu que ja s’han donar facilitats però això no té res a veure amb la neteja i manteniment.

El Sr. Alcalde diu que de tant en tant ja es fa alguna actuació, però no correspon a l’ajuntament perquè és un sòl privat.

2.- Respecte a la contractació al responsable de comunicació:

· En quin criteri s’ha contractat?

· S’ha fet la contractació a dit?

· Quan costa a l’Ajuntament de Súria?

La Sra. Encarna Mata, portaveu de l’equip de govern, diu que el servei de comunicació sempre ha existit adscrit a l’àrea d’Alcaldia. Actualment s’ha considerat que s’havia de reforçar el servei de comunicació i de manteniment de la pàgina web. S’ha pensat en una persona concreta perquè prové pel món de la comunicació i es tracta d’un perfil difícil de trobar. El cost de la contractació ja el saben perquè el ho va dir el secretari, en tot cas els regidors que no ho sàpiguen que li demanin.

La Sra. Montserrat Llop no entén que les consultes que fan al secretari se n’hagi d’assabentar l’equip de govern. No entén que si demanen el que costa aquest servei perquè surti al ple perquè no ho poden contestar, si hi ha transparència s’hauria de contestar.

La Sra. Montserrat demana al Sr. Secretari si les consultes que li fan n’hagi d’informar a l’equip de govern, al ROM no ho diu pas.

El Sr. Secretari diu que al ROM no regula aquesta qüestió però d’acord amb el ROF tampoc està obligat a donar-la. Aclareix que la portaveu de l’equip de govern vista la pregunta va demanar el cost i aleshores la va informar que el grup GIS ja tenien aquesta informació. Si a partir d’ara volen seguir el ROM que facin les consultes per escrit i l’Alcalde decidirà si els informa o no, limitant-se el secretari a facilitar la informació que sigui obligatòria segons el ROF

3.- Qui neteja la creu del Rosselló que fa dies que esta ple d’escombraries.? També s’ha de revisar el redactat que ha desaparegut i es possible que altres descripcions històriques fetes amb el mateix sistema hagin tingut la mateixa sort.

El Sr. Juan González diu que en data d’avui està neta igual que el seu entorn i l’Ajuntament no hi ha anat. Es cert que falta la inscripció, això ja es farà.

4.- Quan es desmantellarà la l’edifici de l’últim recorregut de la cinta transportadora de la mina ?

La Sra. M. Àngels Ridó diu que la mina està fent el projecte d’enderrocar les torbes perquè estan en desús i en mal estat. Això ho saben perquè s’està en contacte per a l’adequació de la cinta com a passera, pensa que en el termini d’aquest any ho entraran.

5.- Quan es començarà a adequar el passeig per sobre la cinta transportadora?
La Sra. M. Àngels Ridó diu que s’hauria de fer alguna actuació durant aquest any.

6.- En quin criteri l’Ajuntament patrocina llibres? Perquè uns escriptors son recolzats i d’altres no?

La Sra. Encarna Mata demana que se li aclareixi això de què uns escriptors són recolzats i altres no.
La Sra. Montserrat Llop diu que hi ha llibres que s’hi ha col·laborat i altres no. Demana quins criteris es segueixen.

La Sra. Encarna Mata diu que l’Ajuntament dedica anualment una aportació a donar suport a les publicacions amb vinculació local. Els criteris no estan escrit però fins ara s’ha actuat de 3 maneres diferents:

- libres que edita l’ajuntament directament van a càrrec integra de l’ajuntament (ball de cascavells, geologia...),

- llibres que edita una persona i l’Ajuntament hi col·labora amb una subvenció (Suria ahir i avui, Súria en imatges...)

- llibres que edita un autor o editorial i són de temàtica vinculada a Súria, cost a càrrec de l’autor i s’organitza la presentació i es col·labora comprant-ne una quantitat d’exemplars.

La Sra. Natàlia Flores demana els criteris de compra de llibres.

La Sra. Encarna Mata diu que no hi ha res escrit i s’actua depenent de cada ocasió. En aquest darrer Sant Jordi a l’Andreu Claret se li va comprar un llibre, a l’Àngel Sanz se li va comprar un nombre determinat d’exemplars. Afegeix que no s’ha denegat cap demanda.

El Sr. Alcalde diu que sorprèn aquesta pregunta perquè sempre tots els ajuntaments han actuat sobre la demanda.

7.- Acabarem l’exercici 2008 amb gespa artificial al Camp de futbol?

El Sr. Àngel López diu que difícilment atès que les subvencions no es convocaran fins el mes de setembre.

8.- Perquè s’ha deixat perdre l’aigua de la piscina? Com s’omplirà?

El Sr. Alcalde diu que ja s’ha respost aquesta pregunta

La Sra. Natàlia Flores del GIS demana sobre el que ha dit el regidor del mètode de desinfecció que es fa actualment a les instal·lacions municipals.

El Sr. Juan González diu que és un mètode molt avançat i no l’entenen, per això abans de fer res volen saber si hi ha altres mitjans de desinfecció.

La Sra. Montserrat Llop del GIS demana sobre les activitats d’estiu que farà la SAS, demana si els monitors hauran de tenir titulació hauran d’estar assegurats.

La Sra. Mabel Nieto del GIS demana sobre la licitació del Casino.

El Sr. Alcalde diu que està a l’espera de sortir publicat al Butlletí Oficial de la Província i a partir d’aquí començarà el termini per presentar les propostes.

Arxiu del blog