09 de juny 2008

L’ABSTENCIÓ D’ aiS I EL VOT EN CONTRA DEL PSC- ERC- GPS DEIXEN FORA LA PROPOSTA DE G.I.S PER CREAR UNA COMISSIÓ DE TREBALL SOBRE EL RIU.

Molts ciutadans i associacions com nosaltres, vinculats o no al riu, ens hem trobat en els tallers de participació de la Directiva Marc de l’Aigua, un procés llarg que ens ha fet invertir un volum important d’hores.

Ara acabat el procés i en la sessió de retorn del document de l’ACA una de les propostes estudiades que s’incorporen o que cal estudiar amb més detall és la retirada de graves acumulades al Cardener al pas de Súria, ja que colmaten el riu i poden suposar un risc d’inundació.

Un risc d’inundació que també recull l’informe subscrit per l’ACA del dia 29 de març de 2001, en la revisió de les normes subsidiàries, en la que senyala que cal fer actuacions entre el tram comprès entre la zona de Sant Sebastià i les hortes del Pla del Reguant que son inundables.

El nostre grup ja va retirar una moció presentada en el ple del mes d’octubre, sobre aquest tema, perquè se’ns va demanar acabar tot el procés de la Directiva Marc de l’Aigua i esperar les seves conclusions.

Ara, hem demanat una comissió per definir entre tots i tècnics de l’ACA com ha de ser el nostre riu, però segons sembla la comissió de medi ambient ja s’encarregarà de fer aquesta feina, però no va haver un compromís clar per part del grup de govern i tot va quedar en paraules, com sempre.

Nosaltres demanem que es parli del tema sense embuts, sigui en la comissió que sigui i demanem també a la ciutadania i associacions que formen part en la comissió de medi ambient que reclamin i exigeixin definir actuacions, redactar calendari, per protegir als ciutadans que estan desprotegits al davant d’una inundació, perquè diguin el que diguin, no s’ha fet cap actuació per resoldre-ho

Arxiu del blog