15 de juny 2008

MOCIÓ DEL GIS PER A LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ DE TREBALL SOBRE EL RIU (Retall d'acta del mes de maig '08)

El Sr. Secretari llegeix la següent moció presentada pel Grup Independent de Súria:

“Mª Montserrat Llop i Oliver, com a portaveu del Grup Independent de Súria, demana la incorporació d’aquesta moció al ple del mes de maig de 2008.

MOCIÓ:

  1. Reunits el 2 d’octubre del 2003 en comissió de la plaça de Cal Belga, amb el Sr. Alcalde Antoni Julián, regidors del consistori, tècnics d’urbanisme, secretari d’aquest Ajuntament amb el Sr. Albert de Pablo, tècnic de la Generalitat i responsable de la revisió de les normes subsidiàries i subscrit per l’informe realitzat per l’ACA el dia 29 de març de 2001 que el tram comprès entre la zona de Sant Senastià i les hortes del Pla del Reguant són inundables.
  2. Veient la preocupació per molts dels nostres vilatans per l’actual estat del nostre riu.
  3. Perquè se’ns va demanar retirar la moció presentada en el ple del mes d’octubre de 2007 esperant les conclusions de la Directiva Marc de l’Aigua.
  4. Perquè en el document de retorn de la Directiva Marc de l’Aigua –qualitat hidromorfològica i biològica 2/2- proposa que cal estudiar en mes detall per retirar les graves acumulades al Cardener al pas per Súria, ja que colmaten el riu i poden suposar un risc d’inundació.
Demanem al ple de la corporació l’adopció del següent acord:

Fer una comissió de treball, formada per moltes persones que també van formar part en els Tallers de la Directiva Marc de l’aigua, per definir amb l’ajut dels tècnics de l’ACA, com ha de ser el nostre riu.

Es per això que demanem el vot favorable de tots el grups municipals.

No obstant, el ple resoldrà.”

La Sra. Montserrat Llop, portaveu del GIS, diu que la moció s’explica per si mateixa i el que demanen és treballar el tema de manera més participativa, amb les entitats implicades (regants i pescadors) i grups municipals, basant-se en la preocupació que es recull a les normes subsidiàries i ara afegint el treball que s’ha fet en els tallers de la directiva marc de l’aigua, pensen que s’ha d’aprofitar l’oportunitat i treballar en aquest sentit i per això han presentat aquesta moció.

La Sra. M. Àngels Ridó, regidora de medi ambient, diu que estan d’acord en que s’ha de treballar i debatre però creuen que aquesta comissió de treball ja la tenim en el Consell de Medi Ambient, on ja hi ha tota la gent implicada, i funciona, durant questa legislatura ja s’ha reunit 3 vegades. Aquest tema ja s’ha treballat a la legislatura passada i per això es recull a les normes subsidiàries i s’estava pendent dels estudis que havia de fer l’ACA que ara és quan es comença a tenir alguna cosa en aquest sentit. Per tot l’exposat no votaran a favor de la moció.

La Sra. Montserrat Llop entén que encara que no es voti la moció hi ha el compromís de treballar-ho. No està d’acord en què s’ha treballat la legislatura passada perquè si s’ha fet alguna cosa no ha arribat a la població, no s’ha vist, ha estat ara quan s’ha fet alguna actuació de neteja i el tram de Sant Jaume és un perill i no s’ha fet res.

La Sra. Montserrat Llop diu que el que es demana és un compromís perquè les paraules a vegades són un parany, el que hi ha d’haver és un compromís de treballar el tema del riu i la inundabilitat perquè fa molt temps que se’n parla i no es fa res.

El Sr. Alcalde diu que l’equip de govern ja s’ha manifestat en el sentit que no cal crear cap comissió com es demana a la moció, pensen que s’ha de treballar el tema des del consell de medi ambient. Arribar a un compromís de les dates de quan es faran les actuacions al riu no és possible perquè això depèn de l’ACA. Diu que podem modificar la moció o retirar-la.

La Sra. Montserrat Llop diu que la moció no la retiraran, només demana que consti en acta que dins del consell de medi ambient sigui una prioritat treballar el tema del riu i la inundabilitat.

Sotmesa a votació la moció és desestimada amb 4 vots a favor del GIS i CiU, 2 abstencions de l’aiS i 6 vots en contra del PSC, ERC i GPS.

Arxiu del blog