17 de febrer 2010

APROFITEM ELS RECURSOS, SIGUEM SOSTENIBLES!


Hem proposat al grup de govern invertir els 697.725 € del Feil 2010, que corresponen al nostre poble, en el projecte d’una horta solar, inversió assegurada pel Reial Decret 436/2004, el qual fixa la garantia de compra de l’energia produïda per part de les companyies elèctriques.

Una inversió de 538.233 € corresponents a una potencia de 100 KW, produirà 1.805.773,6 € nets en 25 anys de venta d’energia, recuperant el capital inicial als vuit anys, aportant recursos propis al nostre Ajuntament que a la vegada li dona la possibilitat de transformar-los en el doble, mitjançant les subvencions del PUOSC i Xarxa, aportant a Súria un desenvolupament sostenible a nivell ambiental i econòmic.

Creiem que són uns recursos del tot necessaris per tal d’afrontar les dificultats econòmiques actuals i futures. I sobretot ara que el grup de govern s’ adherit a la proposta de conveni i pla de viabilitat presentat per l’empresa Corriola SL, amb el reconeixement del crèdit de l’Ajuntament com a ordinari, com la majoria d’empreses surienques, per l ’import de dos milions set-cents seixanta-sis mil tres-centes cinquanta euros amb cinquanta-un cèntims (2.766.350’51 €). Aquesta adhesió al conveni implica l’acceptació de la pèrdua de la meitat del nostre crèdit, reduint-lo a 1.383.175 €.

Ens preocupen els interrogants que s’obren quan ens preguntem què passarà amb el nou local on s’ha d’ubicar el CAP, i ens preocupa que cap membre de l’equip de govern ens hagi donat resposta.

Es parla de contenir la despesa, i en canvi, en un moment s’ha perdut un milió tres cents mil euros, com si res no hagués passat. Esperem que en aquesta Torre s’informi degudament sobre aquest tema tan important.

Aquest 2010, malauradament serà un any difícil, amb una forta recessió econòmica on caldrà aprofitar al màxim els recursos. Tot i que l’Ajuntament es declini per condonar deutes.

Esperem que es millori la situació de particulars, petits empresaris i miners de la nostra vila i que tothom hagi passat unes bones Festes de Nadal.

Arxiu del blog