28 de febrer 2010

Proposta a la papelera


Quan visitem el poble Vell, les seves parets estàtiques i la quietud dels seus carrers, ens diuen que necessiten més vida. El funcionament de Cal Balaguer del Porxo per fer-hi exposicions, ens sembla correcte, però no creiem que tot l’edifici rehabilitat del Casinet , tingui que estar supeditat al servei de fer-hi exposicions i xerrades, entre altres coses perquè Cal Balaguer del porxo, ja te prou dificultats per oferir exposicions importants.

La mateixa Regidora de Cultura va manifestar que Súria no te prou capacitat econòmica per portar altres exposicions més importants, amb una mitjana de cost de 1.200 a 1.500 € per exposició.

Nosaltres pensem que caldria seure i pensar quin a de ser el servei del Casinet., el Grup de govern te el projecte d'ubicar a la primera planta “la interpretació de la Sal” una exposició estàtica que hipoteca l’espai.

Proposem que es faci un avantprojecte per fer-hi cabre una casa de Colònies. La nostra idea és una planta per habitacions i l’altra pel menjador que pot tenir la doble funció de menjador-cuina per al públic en general, amb un mirador incomparable com la vista de tot el poble de Súria. I també oferir vida a la gent del barri. Un lloc on puguin fer-hi activitats cada dia, punt de trobada on la mateixa gent del barri articuli les seves pròpies inquietuds.

De fet sempre que s’ha parlat d’habilitar un casal, dins el Casinet, per la gent del barri, la negativa del grup de govern a estat rotund. I s’utilitza aquell llenguatge que queda molt bé, però que no diu res: com que els espais es poden demanar sempre.

Lamentem que el grup de govern negui la possibilitat a estudiar la viabilitat d’aquesta proposta.

Imaginàvem veure nens corrent, rient, omplint i recorrent el poble Vell, estudiant el tema medieval, amb la realització de ceràmica al taller de la Maria entre d’altres tallers, visita al Castell i l’església del Roser. Una oferta atractiva per revitalitzar el dia a dia del nostre Poble vell que donaria a conèixer el nostre poble i la nostra història...una proposta més a la paperera...

El Grup Independent de Súria, demana la incorporació d’aquesta proposta de resolució al ple de febrer del 2010.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

En el mes d’octubre del 2008 el nostre grup va fer un prec demanant que l’edifici del Casinet és donés per a usos socials i culturals, per les entitats i associacions del barri.

Ara la nostra proposta vol anar més enllà i demanem que els tècnics de l’Ajuntament facin un avantprojecte per convertir el Casinet en la seva segona i tercera planta en una casa de colònies o alberg per tal de dinamitzar el poble Vell. I en la seva primera planta un espai polivalent, on i tingui cabuda un Casal per la gent del barri.

Pensem que és un projecte a valorar.

Es per això que demanem el vot favorable de tots el grups municipals.

No obstant, el ple resoldrà.

La moció va tenir el vot favorable de : CIU, aIS, GIS i el vot en contra de PSC, ERC, GPS (7 vots del grup de govern)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si es continua prioritzant només per la sal... ens passarà com ha passat amb els economistes que han apostat només pel totxo i el turisme...
A nivell estatal a la cua d'Europa i a nivell de municipis ens quedaren convertits en bíbliques figures de sal.
Un petit incís, quan els possibles nens de colònies que vagin al taller de terrissarire hagin de passar pel carrer Pleta, poseu-li casc a tots!!!
Encara no s'ha fet la restauració que la diputació va fer a tot el Poble Vell.
Quan algú mori o s'accidenti... es buscaran responsabilitats, i es tirarà del fil.

Arxiu del blog