21 d’agost 2010

Adéu a la Plaça Sant Joan










Falta ben poc per veure canviar de fisonomia la plaça Sant Joan i es destinaran 377.961 € del pla Feosl, per fer desaparèixer la pèrgola del darrera de la font, canviar tot el paviment de la plaça i millorar el reciclatge de l’aigua de la font, disminuint la quantitat d’aigua i afegint un sistema de cloració automàtica, que farà que la font estigui sempre neta.

L’argument per ensorrar la pèrgola, és evitar els nombrosos incidents ocasionat pels brètols que utilitzen aquest indret per fer un ús inapropiat, com la de llençar objectes, entre altres malifetes que podem imaginar. El manteniment de la pèrgola i la de les escales ha estat ben poca i el cost d’aquesta obra per la seva dimensió ha de ser considerable per tirar-la a terra amb aquest pobre argument, i tan alegrement.

I per canviar les rajoles, han afirmat que en hi ha moltes de trencades, (gran observació, sobretot si es té en compte a la part acabada de fer en hi ha de trencades) sense abans decidir si es canviarà el mercat de dissabte, una de les raons perquè s’ha accelerat la degradació del paviment.

Tots els arguments poden ser bons -sobretot quan es té majoria absoluta i no cal escoltar la resta de grups que estem a l’oposició- però nosaltres pensem que s’actua de forma precipitada, i que els diners donats pel govern central s’han gastat massa alegrement, sumant 608.989 € els diners invertits a la plaça Sant Joan. El mateixos diners que va costar la construcció i urbanització de la plaça fa vint anys.

Aquesta obra és pot considerar sostenible? Tal com anuncia el cartell que molt aviat es col·locarà?



2 comentaris:

Anònim ha dit...

I qui farà les obres?

GIS ha dit...

El contracte d’execució de les obres Pla de la Font, arranjament per a la seva sostenibilitat i adaptació tecnològica de la font i l’entorn de la plaça Sant Joan a l’empresa CIOSA, Carrers i Obres, SL, pel preu de 285.951,05€ + IVA, i amb les condicions contingues al Plec de condicions, al projecte d’obres i a la proposició de l’adjudicatari.
Salutacions

Arxiu del blog