27 de desembre 2010

Desestabilitzar el principi d’estabilitat

El grup de govern, per iniciativa pròpia ha decidit trencar el principi d’estabilitat pressupostària, la qual cosa obliga per llei a l’elaboració i l’aprovació d’un Pla Econòmic financer.

S’han entestat a fer un préstec per pagar ­- segons les seves paraules- les obres del CAP, quan en el seu moment ens van explicar que una vegada entregades les claus, Cat salut tenia sis mesos per pagar la quantitat de gairebé un milió i mig d’euros, i que una vegada pagada aquesta quantitat a l’Ajuntament tenia els diners necessaris per pagar per una part la diferència de la permuta de 555.555 € i per altra acabava tenint un superàvit de sis cents mil euros.

Ambdós contractes signats –el de la permuta del terreny i el del Cat Salut- parlen estratègicament dels sis mesos de temps per a pagar una vegada entregades les claus.

Tot el referent al CAP ha estat una suma substancial d’irregularitats, començant per la falta de cobrament del permís d’obres, passant per un únic peritatge alhora de valorar el preu del terreny, fins arribar al moment actual com la de contraure un préstec, des del nostre punt de vista i la de les clàusules dels contractes signats, innecessari. Una actuació per part del tripartit surienc: PSC, ERC, GPS del tot irresponsable.

Son varis els projectes d’urbanització de la plaça del CAP però, els grups de l’oposició no hem estat convidats a saber com són aquests projectes i hem estat sabedors en un ple, gràcies a la pregunta d’un ciutadà . Un exemple més de falta d’ informació.

Per altra part felicitem la bona salut i el dinamisme dels voluntaris de les entitats i associacions que fan possible projectes comuns com Pell de Poble, la Fira Medieval, la Diada, les Caramelles, entre d’altres, que estan recolzats per l’Ajuntament, però que no tindrien el bon resultat que tenen, sense el compromís de molts d’aquests suriencs.

Us desitgem unes bones Festes de Nadal i un bon any 2011

Arxiu del blog