21 de desembre 2010

Súria participa en la primera Jornada de Municipis Lectors

La jornada va tenir lloc a Barcelona

Participants en la primera Jornada de Municipis Lectors. Foto: Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

L'Ajuntament de Súria va participar recentment en la primera Jornada de Municipis Lectors, que va reunir a Barcelona representants de les poblacions que participen en aquest programa d'àmbit català. La trobada va servir per valorar la marxa de la iniciativa, posar en comú les experiències del seu desenvolupament i presentar les properes activitats.

Les representants surienques van ser la regidora de Cultura i primera tinent d'alcalde, Encarna Mata, i la regidora Anna Pérez. També hi van participar representants dels altres municipis on actualment s'està desenvolupant el programa (Almenar, El Bruc, Lliçà de Vall i Mollerussa).

La Jornada va tenir lloc a la seu del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, organisme impulsor del programa, que té el suport del departament de Cultura de la Generalitat.

L'objectiu del programa Municipi Lector és fomentar el gust per la lectura a totes les edats, però especialment entre els escolars. A Súria, la iniciativa té l'adhesió de l'Ajuntament, els centres educatius, les AMPA i la Biblioteca, que n'assumeix una tasca de coordinació.

A Súria, el programa Municipi Lector es va iniciar el curs passat. Entre les primeres activitats realitzades aquest curs es troben quatre tallers de contes, a càrrec del conegut rondallaire bagenc Pep Tort, i un concurs de microcontes que ha tingut lloc aquest desembre, dins de la celebració del 60è aniversari de la Biblioteca. El veredicte del concurs es farà públic durant el mes de gener, dins dels actes de la festa de sant Sebastià.

En aquest curs escolar també s'ha posat en marxa l'experiència de les Maletes Viatgeres. Cada setmana, un alumne s'emporta a casa una maleta amb diferents llibres i material audiovisual. Posteriorment, l'alumne ha d'escriure les seves impressions en un quadern que forma part de material del programa.

En la preparació i desenvolupament del programa Municipi Lector a Súria participen representants de l'Ajuntament, dels centres escolars i de la Biblioteca. Per als propers mesos hi ha previstes diferents xerrades adreçades a escolars i a mares i pares d'alumnes, i la presència d'autors i il·lustradors als centres escolars.

Arxiu del blog