03 de desembre 2010

Exemple de mala gestió


D’acord amb el contracte de permuta signat entre l’Ajuntament de Súria i la mercantil Corriola S.L., abans del 31 de gener de 2011 la constructora haurà de fer l’entrega de l’edifici del CAP a l’Ajuntament. A partir d’aquest moment d’entrega de les claus, l’ajuntament passa a ser ple propietari de l’edifici, i com a tal pot efectuar ja la seva venda del CAP al CatSalut.

També, a partir d’aquest mateix moment, l’Ajuntament disposa d’un termini de 6 mesos per tal de fer efectiu el pagament de 555.555 euros a la constructora, d’acord amb lo estipulat en la clàusula tercera del contracte de permuta. Això seria que, es pot fer efectiva aquesta quantitat fins el dia 31 de juliol de 2011.

El conveni amb la Generalitat ens diu que aquesta, es compromet a pagar-nos el valor de l’immoble (quantitat que està sobre el mil.lió i mig d’euros) en un termini màxim de sis mesos. Aquest va ser el motiu per el qual en el contracte de permuta, es va incloure també que els 555.555. euros que havia de pagar l’ajuntament a l’empresa Corriola S.L., es poguessin fer també dins d’un termini de sis mesos. D’aquesta manera l’Ajuntament podia efectuar la venda al Catsalut, al dia següent de rebre en propietat l’edifici, i quan les arques municipals rebessin aquest mil.lio i mig d’euros, poder fer efectiu el pagament a l’empresa Corriola S.L. Amb això la corporació evitava endeutar-se amb més préstecs i evitava pagar innecessaris interessos.

Però el nostre “pràctic” equip de govern, no ho veu com nosaltres. De manera que en aquest ple municipal del mes de novembre, han aprovat l’obtenció d’un préstec per valor de 555.555 euros, a fi de poder efectuar el pagament a la constructora, pagament que no venç fins el 31 de juliol de 2011.

Quan des del GIS s’exposa , des del imperi del sentit comú, que el millor seria primer cobrar els diners per la venda al CatSalut, i posteriorment fer el pagament a la constructora (fet que és totalment viable, ja que els terminis contractuals que s’estableixen ho permeten), se’ns contesta que quan es fa una obra, si la volem acabar s’ha de pagar. Nosaltres no ho discutim això, simplement mirem per els interessos de Súria complint amb les obligacions dels contractes que hem signat, i vetllant per mantenir el patrimoni municipal, i alhora fer escoltar la nostra veu quan creiem que les coses no es fan com s’haurien de fer.

Des del Gis es va demanar també a l’equip de govern, que en el cas que arribés el moment de fer efectiu aquest pagament de 555.555 euros i l’ Ajuntament no hagués cobrat encara el mil.lió i mig que ha de rebre de la Generalitat, sempre hi hauria temps per parlar i negociar amb la constructora a fi de que se’ns atorgués una pròrroga en l’obligació del pagament. Però tampoc se’ns va escoltar.

Tot plegat, un exemple més d’una mala gestió que més que mai, hauria de ser acurada.

Arxiu del blog