02 de març 2012

MOCIÓ PER L'ARRANJAMENT DEL CAMÍ DE CEREROLS


Aquest mes de febrer, el grup de govern, CIU-aIS-ERC, no ha volgut donar el vot favorable a  una moció presentada pel nostre grup, argumentant que ha estat “oportunista”.
El cert es que ens hauria agradat un motiu de pes per negar-se a votar favorablement la moció.
Però el joc democràtic té aquestes coses, és vota No, quan en realitat és que s’està d’acord en la opció presentada, però resulta que com que no l’ha presentat el grup que governa, doncs resulta que pot ser oportunista, perquè el grup  de govern diu que ja tenia intenció de fer-ho, quina casualitat!
Nosaltres, sigui com sigui, estem contents que el grup de govern vegi  “oportú” portar endavant aquesta proposta, contemplat dins el nostre programa electoral, fruït de parlar amb els veïns de Cererols i que seguirem d’ aprop perquè es porti a terme.
Aquesta és la nostra Moció:
ANTECEDENTS:
En base a l’informe presentat el passat mes de gener per un veí en nom i
representació de l’Associació d’Amics i Veïns de Cererols i que diu:
En relació a la problemàtica que es genera entre la c-55 pk. 44 i la pista
d’accés al nucli agregat de Cererols cada cop que les pluges hi són abundants, em cal informar-vos:
Que, en aquesta situació, es produeixen esllavissades del talús esquerre de la pista de pujada al nucli agregat de Cererols, amb major incidència en el tram comprès entre la carretera c-55 i el pont dels ferrocarrils, segurament degut a l’elevat pendent del tram. Aquests desmunts provoquen tres problemes.
·         Primerament col·lapsen el desguàs del camí, derivant en petites inundacions del ferm de la carretera c-55 i el risc que això comporta.
·         En segon lloc això també provoca major erosió en la pista creant amb molta rapidesa xaragalls i malmetent-ne el ferm de graves.
·         En tercer lloc les margues i argiles ocupen el camí sovint acompanyades de rocs de grans dimensions i arbres que impedeixen el pas normal de vehicles pel mateix.

Com que la gestió de la part de la pista que va des de la mateixa carretera c-55 fins al pont de la via dels FGC és responsabilitat d’estaments superiors al l’Associació d’Amics i Veïns de Cererols, trametem aquest escrit – informe perquè l’Ajuntament de Súria hi posi els mitjans convenients de pressió per accelerar-ne el seu correcte arranjament per part dels òrgans competents.
Aquest informe va acompanyat de fotografies que posen en evidència els
desperfectes causats després d’un període de pluges.
Algunes recomanacions passarien per netejar els desguassos d’evacuació de l’aigua, la formació d’obstacles per alentir el pas de l’aigua i d’aquesta manera conservar millor la via evitant-ne danys majors, modificar la granulometria per fer-la més resistent al pas del temps i al tipus d’erosió que s’hi pot donar, allargant-ne d’aquesta manera la vida de la mateixa
SOL·LICITEM:
1.- Instar a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que repari i condueixi els drenatges de recollida de les aigües pluvials cap el torrent i/o les cunetes.
2.- Instar al Servei Territorial de Carreteres de Barcelona efectuí les tasques de conservació i neteja que li son pròpies en la connexió de la carretera C-55 amb el camí de Cerarols.
3.- Que aquest Ajuntament:
·         Endreci el talús del marge esquerre en el tram compres des de la carretera C-55 al pont dels ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC per tal d’evitar el desplaçament de terres i arbres.
·         Recuperi les cunetes actualment obstruïdes per la caiguda de terres i pedres.
·         Adeqüi-hi aquest tram de pista amb els elements necessaris per conduir les aigües a les cunetes i dotar-lo de un ferm mes adient i també per impedir que en dies de pluja, les graves i argiles envaeixin la carretera C55 provocant que l'asfalt de la carretera quedi cobert per una pel·lícula lliscant, que ja ha provocat accidents de greus conseqüències.
Es per això que demanem el vot favorable de tots els grups municipals.
No obstant, el ple resoldrà.
Súria, 26 de Febrer de 2012


Arxiu del blog