14 de setembre 2008

EXIGIM EL QUE ÉS DEL POBLE.


L’Ajuntament de Súria, te un Pla local d’habitatge redactat el desembre del 2005, que ara, abans que se li acabi el termini, vol validar tal com marca la llei. Però ens agradaria saber perquè no es va aprovar en el moment de fer l’estudi i aprofitar els convenis d’habitatge amb l’Administració de la Generalitat, que des de el nostre punt de vista són molt avantatjosos amb polítiques de lloguer i en la recuperació d’habitatges tancats i en mal estat.

De fet l’estudi, passat només tres anys, ha quedat enrera del panorama actual i no encerta com a pitonissa amb el creixement de la població. Que cal modificar.

El document deixa empremta de la mala gestió del grup de govern, com l’aprofitament de la Caserna de la guàrdia civil amb conveni amb Adigsa per fer 18 habitatges de protecció pública, sense cap cost per l’Ajuntament ni en el projecte ni en la rehabilitació d’obres. El preu de venda de l’edifici ha estat d’uns vuitanta milions de pessetes.

Una altra prova, és que en el 2005 l’Ajuntament de Súria (PSC-ERC) no tenia previst ni la construcció de l’edifici de la Plaça de la Cooperativa ni la ubicació del nou CAP. En tot el document no consta aquesta obra, ni en el planejament i gestió urbanística, ni en les fitxes d’actuacions, ni en el cronograma, ni en la programació de costos.

Només hi consta la descripció en actuacions urbanístiques en sol urbà, consolidat o no, sense necessitat de planejament, de cooperació. El més interessant que diu apart de la descripció de la zona i la previsió de 36 habitatges és : l’aprofitament mig és del 10%, es preveu de fer la reserva del 20% d’habitatge de protecció.

Tot el tema de la Plaça de la Cooperativa a sigut llarg i pesat per part del ciutadans, i ho entenem, però només veure la deixadesa en que s’han defensat els interessos del poble, vist des de la oposició, ha estat desesperant. (Us recomanem, si us interessa, que llegiu al nostre bloc l’article: Irregularitats en l’expedient de permuta de la Plaça de la Serradora amb l’etiqueta: Intervencions als plens)

Per tant, G.I.S presentant un Contenciós Administratiu en contra de l’actuació de l’Ajuntament en la gestió de la Plaça de la Cooperativa, no fa més que defensar i exigir la part que li correspon, tal com marca les NN.SS de Súria, el 10% aprofitament mig, agreujat encara més en el mateix document de Pla local d’habitatge, que preveu el 20% d’habitatge de protecció.

No obstant, la llei resoldrà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

M'agrada vuere que es tornen a permetre comentaris...

Tot i les evidències, alguna cosa (comunicació , jo crec) falla, si no és així no entenc els resultats electorals...

En qualsevol cas, les properes eleccions veurem el resultat. Em sembla mentida que la gent (en general) no vegi les coses !!!

Ara només ens quedarà veure, si es que el PSC no surt amb majoria, que es degut a que el 'TONI' no s'hi presenta.

VOLEM EL CANVI JA !!!

Salut i empenta,

Un ex-veí de Súria.

GIS ha dit...

Gràcies, per comentar!!!
El permetre o no fer comentaris, ha estat fruït del poc domini del medi, la intenció ha estat sempre que tots pugueu dir la vostra!
I respecte al Grup del PSC, és un grup molt potent a Súria! I són els que sempre treuran més regidors.
Una abraçada, ex-veí!

Arxiu del blog