08 d’abril 2010

RETALLAR LA PARTICIPACIÓ

Els seguidors del nostre bloc, sabeu que en el ple passat vàrem presentar una moció, per estudiar la possibilitat de fer un alberg o una casa d’hostes a l’edifici del Casinet.


Una de les raons és dinamitzar el poble Vell, donant estada als visitants perquè gaudeixin dels carrers i carrerons del nostre nucli medieval.


Com sabeu la moció no va ser recollida pel grup de govern. I en aquest darrer ple, hem tornat a anar a la càrrega, i rellegint les fitxes de la llei de Barris diu: Objectius:“les possibilitats de l’espai que ofereix el Casinet el fan idoni per a ubicar-hi un programa lúdic d’abast cultural i ciutadà. Iniciar la recuperació definitiva del Poble Vell a fi de lliurar-se del seu despoblament, de l’enquistament econòmic actual i guanyant per específic dins el teixit urbà de Súria”. L’objectiu dona la possibilitat de fer el que es vulgui.


També explica que totes les actuacions urbanístiques, han d’anar acompanyades d’un procés de debat, i en el cas de l’edifici del Casinet no s’ha fet .


Al Poble Vell fa falta un local per als veïns, fa falta que hi pugui gent tot sovint, i que els veïns puguin dir la seva. En aquest cas, el grup de govern, ha donat l’excusa, que no hi ha diners per desenvolupar cap proposta dins d’edifici del Casinet i a vetat directament el procés de participació. No volen de cap manera que la gent del barri hi posi el nas. Sobretot perquè tenen lligat a la primera planta una zona museística d’interpretació de la Sal.


Segurament aquesta zona museística, també podria tenir cabuda a la zona lateral del Castell, fent companyia al nostre Castlà Guillem de Bosch, aglutinant totes les interpretacions possibles i per haver. Deixant el Casinet per altres possibilitats.


I posats a dir, i sent políticament incorrectes, la interpretació del Castell és d’allò més pesat i avorrit, desitjant que el Guillem quedi mut...


Nosaltres hem presentat aquesta moció:

El Grup Independent de Súria, demana la incorporació d’aquesta proposta de resolució al ple de març del 2010.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

En la fitxa descriptiva de la Llei de Barris, es contempla en el punt 7.2 el Pla de participació Ciutadana per la reforma del barri i el seu desenvolupament, pel que fa als beneficiaris, en primer lloc es destaquen els veïns del Poble Vell –Sant Jaume.

Aquest procés també inclou la definició i la concreció d’activitats i usos de l’equipament cultural del Casinet i el Local Social per a les entitats del barri.

Procés de debat entorn la definició dels usos i les característiques dels espais públics on s’intervé urbanísticament, com a continuació del debat amb les entitats veïnals.

Creiem que la participació ciutadana, s’està fent de forma correcta amb l’illa a construir del Carrer Sant Sebastià.

Per això, demanem que s’obri un Procés de participació ciutadana amb l’equipament del Casinet i el Local Social per a les entitats del barri, pendent a realitzar dins el programa de participació ciutadana de la Llei de Barris.

Es per això que demanem el vot favorable de tots el grups municipals.La moció va tenir el vot en contra de PSC-ERC-GPS, 1 Abstenció de CIU, i el 5 vots favorables de aIS i GIS.

Arxiu del blog