04 de febrer 2011

Súria adquireix el local del futur CAP







Una imatge d'arxiu del bloc de pisos a mig fer que anirà sobre el CAP
arxiu/carmina oliveras

JORDI ESCUDÉ/SÚRIA L'Ajuntament de Súria ja és propietari del local on s'ubicarà el futur ambulatori del poble, després que l'alcalde, Antoni Julián, hagi signat les escriptures per a la seva adquisició amb l'empresa Corriola, encarregada de les obres. Aquest acord suposa el salt definitiu de cara a la posada en marxa d'aquest equipament, després d'un procés que es va engegar fa més de quatre anys, i que s'ha retardat per problemes econòmics de la constructora.

L'adquisició del local per part de l'Ajuntament es va oficialitzar divendres, després que el ple de dijous a la nit aprovés per unanimitat dels presents (el regidor de CiU no hi va assistir) facultar l'alcalde de cara a la signatura de l'acord. El proper pas serà la cessió d'aquest espai al departament de Salut, com a futur gestor de l'equipament, que Julián preveu realitzar aquesta mateixa setmana amb l'objectiu "que pugui entrar en servei tan aviat com sigui possible". La data d'obertura dependrà de la Generalitat, que, un cop tingui traspassat el local, haurà de posar a concurs l'adjudicació del mobiliari i el material per equipar l'ambulatori. Tot plegat allargarà el procés uns mesos més, però l'alcalde confia que, si s'actua amb celeritat, el nou CAP podria entrar en funcionament aquesta primavera.

Julián sosté la necessitat "cada vegada més urgent" de poder disposar d'aquest nou equipament perquè l'actual s'ha fet petit, i encara més després dels entrebancs que han fet allargar les obres. I és que el projecte de l'ambulatori es va aprovar el 2006, amb un acord segons el qual l'Ajuntament cediria uns terrenys de la plaça de la Serradora al promotor perquè hi construís un bloc de pisos a canvi que adeqüés els baixos de 1.165 m2 per al nou CAP i també cedís a l'Ajuntament quatre places de pàrquing.

La proposta ja va néixer tocada pels inconvenients que hi trobava l'oposició en considerar que era un espai petit per si mai calia créixer. Tanmateix, els problemes van arribar uns mesos després, quan la constructora va haver de concórrer a un concurs de creditors per problemes econòmics. La garantia de cara a la permuta establerta de bon principi amb l'Ajuntament va arribar tot just fa mig any, mitjançant un conveni que Corriola va presentar als seus creditors, i amb què s'assegurava la construcció del CAP.

Les escriptures que converteixen l'Ajuntament de Súria en propietari del local s'han pogut signar un cop acabades les obres del que ha de ser el nou ambulatori (que s'havien prorrogat mig any), tot i que el bloc de pisos encara està a mig fer i no se sap quan es podrà finalitzar.

Les obres d'urbanització i millora que s'estan executant en alguns vials a l'entorn de l'edifici del nou ambulatori s'acabaran d'aquí a un parell de setmanes, segons ha explicat l'alcalde de Súria, Antoni Julián. Els treballs afecten la mateixa plaça de la Serradora, com també la remodelació dels carrers de Domènech Quinquer, Pius Macià, i Magí Fàbregas.
Entre altres mesures, les actuacions inclouen l'ampliació de voreres, amb la qual cosa es reduirà l'amplada de la calçada per tal d'afavorir la circulació dels vianants. També es preveu la plantació de nou arbrat i la renovació de l'enllumenat en alguns trams.
El projecte ha estat redactat per la Diputació de Barcelona i en total costa uns 400.000 euros.


Arxiu del blog