28 de febrer 2011

PARLEM DE PACTES I NEGOCIACIONS


Fa un any els companys de CIU, ens van invitar a una reunió per intentar fer una llista única per les pròximes eleccions, amb la presència de David Bonvehí, que va reconèixer el pes de GIS dins del panorama polític surienc, oferint-nos un ventall obert de possibilitats: encapçalar la llista, fer una llista conjunta o fer una coalició CIU-GIS; i dels contactes que tenien dins la seva formació per buscar un possible candidat , que en aquell moment semblava senyalar a Josep Mª Canudes. D’aquesta trobada, tot sigui dit de pas, va quedar amb un oferiment obert sense marcar un full de ruta.

Ara, fa un mes, de la mà de Valentí Sastre se’ns va convidar a reprendre els contactes. Després de parlar amb els nostres simpatitzants i amics enteníem que calia definir el que volia la nostra formació. Vàrem arribar a la conclusió, que nosaltres som persones preocupades pels problemes del poble, però que no volem estar sota cap grup polític de color i no volem perdre la nostra identitat, per tant, la única via per formar part dins el projecte de CIU, seria seguir sent independents, amb un únic encaix possible: la coalició.

El segon obstacle a tenir en compte era el pes de quota de un partit i de l’altre i com s’havia de repartir. Des del nostre punt de vista, GIS havia d’encapçalar la llista, fent valer els vots de les passades eleccions, tres vegades mes que el grup convergent.

La nostra conclusió a l'hora de resoldre el tema del candidat, era la de cedir al grup de CIU el cap de llista, per facilitar-los el seu pes polític dins el parlament i consell comarcal i nosaltres demanar el segon, tercer, i quart lloc, deixant el cinquè i sisè per a la formació convergent, i a partir del número set alternar ambdues formacions.

Mentrestant, CIU ha confirmat el seu candidat: Josep Mª Canudes, qui ha manifestat que el segon lloc ha de recaure de forma innegociable sobre Joan Castellà, amb una aposta per presentar cares noves, i no veient que les tres primeres de llista de la nostra formació compleixin aquesta premissa, només podrien acceptar una candidata.

L’ última reunió va tenir lloc a la seu de GIS, amb la visita dels dos candidats convergents Josep Mª Canudes i Joan Castellà, on després de parlar de les possibilitats, el nostre grup, GIS, va oferir de nou el primer lloc a CIU el segon i tercer GIS, deixant el quart per CIU, el cinquè per GIS, i la resta de la llista aportar el 50 % de totes dues formacions.

La trucada de telèfon del primer candidat de CIU, ha donat la resposta de mantenir-se en la seva postura: Primer i segon CIU i tercer lloc per GIS i ser aquestes persones les encarregades de buscar noves cares per fer la llista.

Per tant, no hem arribat a cap acord, han estat unes converses desconcertants, sobretot perquè la formació de CIU ens ha trucat a la porta i després no ha sabut com resoldre-ho.

Cada formació seguirà el seu camí, i GIS es presentarà a les eleccions amb il·lusió i amb ganes de treballar -com sempre ha fet -.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que us heu explicat del tot bé?

Llegint aquest escrit, queda clar que CIU us va trucar per fer-vos un oferiment. I es van fer ferms en aquest oferiment o proposta.

A partir d'aquí, pel que veig a l'escrit, intueixo que NO US VÀREU posar d'acord. Però això no vol dir que CIU no va saber com resoldre-ho.

No critico el què hagueu fet. Només penso que heu redactat els fets amb els vostres interessos.

Maria.

GIS ha dit...

Estimada Maria,
Els fets són aquests, sense interpretacions.
No acabem d'entendre que vols dir que es van fer ferms en aquest oferiment o proposta??
Llegueix de nou l'article i veuràs que el plantejament per par nostra és:
Primer fer una coalició GIS-CIU al 50 %
Segon fer la sessió del cap de llista a CIU.
Tercer demanem per nosaltres el segon, tercer, cinquè lloc i a partir del setè un membre de cada grup.
La nostra proposta no ser acceptada per CIU.
Els fets no ténen interpretació possible.
Salutacions

Anònim ha dit...

Hola Gis,

Que CIU no accepti una proposta, no vol dir que no hagi "sabut resoldre-ho" (com dieu a l'escrit), simplement vol dir que heu estat parlant, exposant cada grup els seus oferiments, i no heu arribat a cap acord.

Per tant, jo només us volia dir que expliqueu les coses com més us interessa, no com ha estat en realitat.
Maria.

GIS ha dit...

Estimada Maria, te'ns dret a interpretar-ho com vulguis.
Salutacions

Arxiu del blog