23 de maig 2011

CIU OBTÉ LA VICTÒRIA A SÚRIA I TÉ DIVERSES OPCIONS DE PACTE EN UN PLE AMB CINC PARTITS

Redacció /Súria
CIU ha girat la truita a Súria. Antoni Julián (PSC), alcalde des de fa quatre mandats -bona part amb majoria absoluta-, ho té francament difícil per continuar en el càrrec, ja que només ha conseguit 3 regidors (en tenia 5).

Convergència ha passat a ser la força més votada, amb un creixement més que notable, ja que ha obtingut 4 regidors i fins ara només en tenia 1.

Tot plegat fa que les properes setmanes esdevinguin especialment emocionants en aquest municipi, ja que el ventall de pactes és amplíssim. Cal tenir present que la federació nacionalista és la força guanyadora, però que, tot i així, queda 3 regidors de la majoria (el ple el formen 13 en total).

Al consistori hi haurà un total de cinc partits. Com els socialistes, els Independents GIIS també han aconseguit 3 representants i, d'entrada, es presenten com la força clau per a l'establiment del futur del nou govern. Amb CIU ja sumaria directament la majoria suficient per formar el futur executiu local, mentre que amb el PSC encara caldria un tercer soci.

Els altres dos partits que hi tenen representació són els també independents aIS, que mantenen els dos regidors que ja tenien, i ERC, que també es manté amb només 1.

La que, en canvi, ha quedat fora del futur ple és la tercera força independent, el GPS, que en aquest mandat que ara s'acaba ha format part de l'equip de govern en una aliança amb el PSC i amb Esquerra que ara no es podrà reeditar.

Arxiu del blog