14 d’agost 2011

L´ajuda a escoles de música es retallarà el 23%

El Govern matisa que l'aportació al curs passat és de 460 euros, però que es fa en dos pagaments

Una jove estudiant i el seu professor durant una classe a l'escola municipal de música de Calaf <br />
Una jove estudiant i el seu professor durant una classe a l'escola municipal de música de Calaf
 arxiu/f. v.
REDACCIÓ | MANRESA Retallada sí, però menor de la que els ajuntaments afectats van anunciar en principi. Aquest és l'aclariment que la conselleria d'Ensenyament va fer ahir -8 dies després que Regió7 es fes ressò del malestar d'alguns alcaldes- en relació amb les aportacions que aquest departament fa a les escoles municipals de música.

El que ahir va informar el Govern català és que, efectivament, els ajuts per al curs passat que hi havia pactats -que eren de 600 euros per alumne- es reduiran, però no a la meitat (300 euros), sinó el 23%. És a dir, Ensenyament aportarà per cada alumne de les escoles de música que estan homologades 460 euros.

El departament assegura que des del primer moment l'acord a què s'havia arribat amb les entitats que agrupen els municipis preveia que la Generalitat arribaria fins al 77% de l'ajut que hi havia compromès en els darrers anys (els 600 euros). A final de juliol, però, diversos consistoris que disposen d'aquests centres, com el de Santpedor i el de Navarcles, van posar el crit al cel en rebre una notificació que deixava aquest import per al curs ja finalitzat a la meitat.

Des de la conselleria d'Ensenyament s'ha atribuït aquesta "confusió" al fet que la subvenció es farà efectiva en dos pagaments, i que el va fer a final de juliol va ser comunicar el primer, de 300 euros, als quals se n'afegirà un altre de 160 euros més. El departament ha justificat aquest pagament fraccionat perquè el primer corresponia a una primera fase "feta amb pressupost prorrogat", i el segon a una de posterior "amb pressupost definitiu". Ara bé, segons van concretar a final de juliol alguns dels alcaldes afectats, en la resolució que van rebre s'hi deia que la consignació per a aquest any era de 300 euros i que només podria variar en funció d'una millora en la situació pressupostària de la Generalitat.

Aquest import de 460 euros que finalment rebran les escoles de música correspon només al curs ja finalitzat (2010-2011), però a dia d'avui encara no hi ha un acord entre la conselleria i les entitats municipalistes sobre l'aportació que el govern destinarà per cada alumne de cara al curs que s'ha d'iniciar d'aquí a poc més d'un mes.

D'altra banda, Ensenyament va comunicar també ahir que en el cas de les llars d'infants l'aportació que farà per al curs ja finalitzat és d'un total de 1.600 euros per alumne que, com en el cas de les escoles de música, també es concretarà en dos pagaments. El primer, que ja s'hauria començat a notificar, és de 1.300 euros, als que posteriorment s'afegiran els 300 euros restants.

Aquests 1.600 euros suposen també una retallada de l'11% de l'ajut inicialment previst, segons reconeix el mateix departament.

Arxiu del blog