08 d’agost 2011

Paexba es declara en concurs de creditors

La companyia té actualment una quarantena de treballadors repartits entre Súria Avinyó

Planta de l'empresa Paexba, a Avinyó<br />
Planta de l'empresa Paexba, a Avinyó
 mireia arso
ROGER JUNYENT | MANRESA La companyia bagenca Paexba, amb una fàbrica d'aglomerat asfàltic a Avinyó i oficines i tallers a Súria, s'ha declarat en concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments. Actualment, la plantilla de l'empresa és formada per una quarantena de persones, segons fonts consultades per Regió7. La davallada de la contractació d'obra pública per part de l'administració s'apunta com una de les causes principals que han portat l'empresa a declarar-se en concurs de creditors.

El procés concursal ja ha estat aprovat pel Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona, que també ha nomenat la nova administració concursal de la companyia bagenca. L'empresa té oficines i el taller i magatzem de material al polígon industrial de la Pobla, a Súria, mentre que disposa d'una planta de producció d'aglomerat asfàltic en calent a Avinyó. Una bona part de la facturació de l'empresa provenia dels treballs d'asfaltatge i manteniment de carrers, camins i carreteres, que feia de forma directa o com a subcontractada per a ajuntaments i institucions de la zona, bàsicament del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia. Precisament al llarg de l'any passat i també d'aquest, la contractació d'obra pública ha tingut una important reducció. A part de treballar per a l'administració, Paexba, que va declinar contestar les preguntes de Regió7, també treballava per a petites i mitjanes empreses de la zona.

Actualment, el 80% del capital de Paexba és propietat del grup vallesà Excover, que va adquirir-la l'any 2009, en el marc d'una operació que s'incloïa en el pla estratègic de creixement corporatiu del grup Excover entre els anys 2008 i 2013.

*La lamentable situació econòmica de l'empresa ha afectat l' asfaltat de la plaça del Barri de Fustaret, l' associació de veïns  ha mostrat la seva preocupació pel retràs de l'urbanització de la plaça.




Arxiu del blog