01 d’agost 2012

«La aventura del saber» de TVE grava a Súria


En un programa dedicat al Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central

L'equip de gravació del programa al Castell de Súria. Foto: AjSú
Un equip del programa televisiu "La aventura del saber", un dels espais emblemàtics de La 2 de RTVE, va visitar Súria dimecres, 25 de juliol, per filmar imatges destinades a un reportatge sobre el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central i el seu entorn, que s'emetrà previsiblement durant el mes d'octubre.

El reportatge formarà part d'una sèrie d'emissions dedicades als parcs geològics de tot l'estat espanyol. A Súria, la filmació es va desenvolupar al Poble Vell, al centre d'interpretació del castell i a diferents punts d'interès geològic i miner, com la falla del Mig-Món i les instal·lacions del pou 4.

En la seva visita a Súria, l'equip del programa va estar acompanyat per la tècnica de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Carme Vélez, pel director científic del Parc Geològic i Miner, Ferran Climent, i per la cap de l'Oficina de Turisme de Súria, Laura Galindo.

L'equip de "La aventura del saber" també va enregistrar imatges i entrevistes a Collbató, Manresa, Moià, Montserrat, Mura i Horta d'Avinyó per a aquest reportatge sobre el Parc i el seu entorn territorial i turístic.

Quan l'espai s'emeti, ja se sabrà si el Parc Geològic i Miner queda integrat a la xarxa europea de geoparcs, un fet que el convertiria en el primer i únic geoparc català que en forma part. Durant el mes de setembre, aquesta xarxa europea, emparada per la UNESCO, farà pública la seva decisió sobre la possible inclusió del Parc.

L'objectiu del Parc és revaloritzar el patrimoni geològic i miner de la Catalunya central per tal que es converteixi en un motor de desenvolupament basat en un model de turisme familiar i sostenible. Súria forma part de la ruta "El mar de la Catalunya Central", que també passa per Santpedor, Artés, Calders i Moià.

"La aventura del saber" és un programa de divulgació cultural que enguany compleix vint anys d'emissió. Els seus continguts tracten sobre espais naturals, ciència, tecnologia, temes socials i humanitats, desenvolupats a través de reportatges i entrevistes amb personalitats destacades del món de la cultura.

El programa també s'emet pel Canal Internacional de RTVE.

Arxiu del blog