22 d’agost 2012

Un grup de suriencs creen l'agenda online Divertirme.cat

És la primera agenda d'esdeveniments de Catalunya que utilitza Open Data

Ja es troba online la primera versió de l'agenda d'esdeveniments divertirme.cat. Es tracta d'un servei web orientat a la difusió d'esdeveniments en territori català i en català. Vol ser un punt de referència on es centralitzi de manera gratuïta la major quantitat d'esdeveniments procedents de diverses fonts.

Per aquesta primera versió de l'agenda s'han utilitzat els serveis d'Open Data que proporcionen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Badalona, actualment els únics que ofereixen aquest tipus d'informació mitjançant sistemes oberts. Divertirme.cat ha estat el primer servei web en unir aquestes dues fonts d'informació mitjançant un avançat sistema de geolocalització que permet posicionar cada esdeveniment a la seva respectiva població, permetent així un millor anàlisi per part del visitant.

A més de permetre la visió per població, i voltants, de cada esdeveniment, divertime.cat disposa de la major xarxa de difusió d'esdeveniments en català a twitter, gestionant un total de 41 canals en català. La missió es difondre el contingut de divertirme.cat de manera ordenada i geolocalitzada. D'aquesta manera es pretén que cada persona sigui capaç de rebre únicament l'informació sobre les seves zones d'interès, continuant així amb l'estratègia de difusió del canal web.

Properament hi haurà una versió mòbil del lloc web, disponible pels sistemes Apple Iphone i Android.

Des de la seva posada en marxa en mode de proves el dia 25 de Juliol, divertime.cat ja ha rebut més de 23.000 visitants únics al seu lloc web i ha inclòs més de 1700 esdeveniments realitzats en territori català.

Arxiu del blog