01 d’agost 2012

Nou model per l'escola de música

El nostre grup considera que la regidoria d’ensenyament té  tres temes (2+1) que al nostre entendre son prioritaris i que per tant demanden la màxima preferència  tant per a la regidoria directament afectada com  per extensió a la resta de l’equip de govern.
Aquets tres temes son:
Escola de Música – Llar d’Infants – Garantir l’oferta d’ensenyament obligatori (públic i concertat) que actualment tenim a Súria.
Centrem-nos en el primer, Escola de Música que es el que ens ocupa el dia d’avui i us volem ecordar:
1.- Reclamen des de fa un any un Pla de Viabilitat per L’escola de Música que ha de comportar necessariament un nou model que garanteixi el futur de l’escola, això ho hem demanat en públic, en privat,  en  plens i fora dels plens.
2.- El nostre grup el GIIS sempre els hi ha manifestat  tot el seu suport i col·laboració en aquest tema, i vostès ens han obviat  –res a dir – hi tenen tot el dret. En el que si considerem una falta de respecte envers a nosaltres es que no se’ns  presenti el Pla de Viabilitat de l’Escola de musica tal i com de manera reiterada els li hem estat reclamant.
3.- Finalment el passat dia 3 de juliol es va celebrar un acte públic, en el que    Alcalde de Moià Dionís Guiteres i el gestor musical Joan Fargas  van presentar un model  d’escola de musica diferent i des de el seu punt de vista, sostenible a nivell pedagògic, econòmic i social que segons es va dir en el transcurs de l’acte serà el que s’implementarà a la nostra escola.
4.- Finalment avui dia 31 de juliol “salvats per la campana” convoquen un ple extraordinari per aprovar les noves taxes.  Un model de gestió de servei en el que  l’ajuntament no aportarà tants diners.

Malgrat totes aquestes incidències esperem i desitgem:

- Que es compleixi el Pla de viabilitat establert. 
 Que el model a implementar funcioni i doni els resultats esperats en les  tres besants pedagògica, econòmica i social.
Aquets son els reptes, el recorregut de la nova escola de música que començarà no serà fàcil ni exempt de dificultats i el GIIS com sempre davant dels temes importants i de calat, els hi reiterem que  farem aquest camí junts. 

Segons les dades aportades:
          Curs 2011-12 Ajun=124 k€ - Pares = 102 k€ - Generalitat = 38,6 k€.
           Cost Professorat = 247 k€. Resta = 17 k€ 
          Curs 2012-13 Ajun= 85 k€  - Pares = 110 k€ - Generalitat = 0 k€.
           Cost Professorat = 179 k€. Resta = 17 k€

Finalment i com en el cas de les neteges us demanem que presenteu d’aquí a 6 mesos un raport al ple informant del marxa del Pla de Viabilitat.

En el ple extraordinari de juliol hem recolçat al grup de govern en les noves taxes de l'escola de música. 







Arxiu del blog