14 de novembre 2008

PAGARAN EL 33% MÉS PER LA LLEI DE BARRIS DE SÚRIA.

El dilluns 10 de novembre, el nostre grup GIS va estar present en el comitè de seguiment de la Llei de Barris del Poble Vell i Sant Jaume amb la presència de membres de govern, tècnics de la Llei de Barris de l’Ajuntament , representants d’associacions i entitats surienques, tècnics de la Generalitat i el Secretari de Planificació Territorial del departament de política territorial i Obres públiques el Sr. Oriol Nel·lo.


La reunió va ser una exposició tècnica de les obres que es portaran a terme i el calendari d’actuacions. D’entrada cap novetat.


La sorpresa va ser quan el mateix Secretari territorial va destacar l’esforç de l’Ajuntament en augmentar l’aportació a la llei de Barris en 400.000 € més ( 800.000 € més del previst ja que la Generalitat subvenciona el 50%) .Nosaltres, com sempre, en vàrem tenir la primera notícia.


En cap moment el grup de govern ens ha manifestat aquesta intenció, com tampoc ens ha dit el perquè d’aquest augment, ni de com es financiarà aquesta despesa.


Augmentar un 33 % del pressupostat per fer les mateixes actuacions és per nosaltres sorprenent. ¿Tant malament es calculen els costos?


Com també es sorprenent llegir a la premsa amb alegria, felicitacions i cops a l’esquena que es fa com “ a instrument generador d’activitat i llocs de treball que, al seu torn, generaran consum, demanda i llocs de treball privats”.


Es fantàstic com una desviació d’un 33% del pressupostat generi aquesta alegria i que es justifiqui per salvar la crisi! La lectura és de manual i de medalla del Màgic Andreu.


I si els euros ens despisten, només cal passar-ho a milions, es a dir, s’invertirà finalment 650 milions de les antigues pessetes, o potser a última hora, encara hi haurà més felicitacions i acabarem fem la mateixa obra pel triple cost. Però sempre contents, farem festa i tirarem coets!!!

Arxiu del blog