16 de novembre 2008

PLE D’OCTUBRE: NOVA CONJUGACIÓ

El nostre tripartit esta cansat de sentir la oposició i aquest mes a encetat una nova estratègia: acotar temps i no deixar parlar a l’adversari. Ni exposicions, ni rèpliques ni contra rèpliques. El ple d’aquest mes d’octubre a avorrit fins i tot als quadres penjats a la paret de la Sala plens.


El que xerra pels colzes, ara que li passen xuleta, és el Regidor d’Urbanisme, que llegeix fins l’esgotament, dedicant-nos la seva xerrada.


El tripartit ha informat que no toquem les taxes més importants com la taxa d’ escombraries i el Impost de bens immobles, oblidant-se del detall que no ens pugen l’IBI perquè estem en plena revisió cadastral que implica l’augment d’un 10 % anual compost durant 10 anys. Caram que bons!


De moment l’Ajuntament de Súria no nota cap crisi i el cost de la brigada i la Policia Municipal en dos mesos en hores extres ha estat de 9.497 € i en la setmana de la energia, campanya de la Generalitat, hem gaudit de focus que han il·luminat les nostres vides i els dies 24, 25 i 26 faroles de l’Avinguda de l’Ajuntament i altres carrers han estat obertes durant el dia. Però segons el Regidor de via Pública, ha estat culpa de tots, per no avisar! I mentrestant ell que feia, raspallar-se la jaqueta?


Aquest mes hem presentat un prec perquè creiem que no es compleix l’esperit de la llei de Barris en el projecte del Casinet que no reserva cap espai per a l’ús de les activitats dels veïns i veïnes del Barri, beneficiaris en primera instància d’aquesta llei.

El prec ha estat desestimat pel grup de govern argumentant que l’espai a d’estar destinat a tota la població en general.


No hem entès per quina raó en la comissió de seguiment de la Llei de Barris hi dos representants de l’associació de veïns de St. Jaume i només un representant de l’associació de veïns del Poble Vell.


De moment no s’ha notat cap canvi en la vorera dels veïns de Fusteret, però ens han assegurar que tot estar en vies de solucionar-se, com també s’està estudiant com desafectar les cases del barri de St. Jaume.


El nostre grup esta satisfet del conveni de l’Ajuntament i la gua-gua, fruït de la Moció presentada de GIS per fer el conveni de col·laboració d’aquest servei, per beneficiar als usuaris i al mateix temps al propietari, tal com havia promès el nostre grup en la campanya pre-electoral.


El que més ens ha convençut ha estat les explicacions del nostre Batlle sobre les memòries presentades a la convocatòria sobre Pla d’aprofitaments turístics per les mines de potassa de Súria, que no ha sabut explicar ni una ratlla més de l’anunciat de la pregunta, amb el resultat final davant de la insistència, d’ un: No ho sé!


Això sí, aquest mes hem après una nova conjugació el: tu no “ t’ enteres”! Dirigit exclusivament al nostre grup davant de qualsevol aclariment, però a mesura que anava passant el ple hem descobert que la conjugació era d’aplicació general i s’utilitza per salvar el: jo no m’ “entero” ( però dissimulo, desacredito i faig callar) el: ell no s’”entera” ( i el pròxim dia li passo escrit), el: nosaltres no ens “enterem” ( perquè xerrem molt i no diem res) el: vosaltres no us “entereu” ( perquè ho dic jo i mano) i ells no s’ “enteren” ( els d’ ERC i el GPS, que no sabem si s’ “enteren” o no, perquè no obren la boca!) . Per cert la conjugació es un castellanisme, traducció errònia del verb “enterarse”.


Nosaltres per la nostra part us convidem a visitar el nostre bloc: http://gis-suria.blogspot.com/ perquè gaudiu d’ una altra informació .


Arxiu del blog