06 de novembre 2008

PSC DE SÚRIA , ESBIEXA LA INFORMACIÓ

Llegim al diari com a titular: Súria permetrà fraccionar per primer cop en dos rebuts el pagament de la contribució un article tot ell, per felicitar la bona traça de dir la veritat a mitges. No cal sorprendre’ns qui te la informació te el poder i mesurar-la adequadament dona bons resultats.


El titular en sí, sembla com si el fragment de la contribució en dos rebuts, hagués estat un dictamen per ell mateix, però no es cert. El dictamen era l’aprovació de taxes municipals, en un augment del 5% a totes elles, com la creació d’una de nova, que sorprendrà als taxistes. Quan es parla de la mitjana del 2,85% aquí ja es comença a utilitzar la tàctica, es clar, si s’agafa totes les taxes i en hi ha gairebé la meitat que no es toquen, queda el 2,85%, primera mitja veritat.


Quan es va demanar al ple quin criteri es va seguir per augmentar unes taxes i altres no, se’ns va respondre, perquè no quedessin absoletes, però res d’aquestes paraules tan “mones” que el criteri general de contenció que té en compte l’actual entorn de crisi econòmica i el seu impacte en les famílies i les empreses . Se’ns va dir que era “la xocolata del lloro” perquè les taxes augmentades només representaven un 10 % del ingressos de l’Ajuntament. Segona mitja veritat.


Respecte a l’augment de la contribució, les paraules van ser que no es tocava, però van obviar afegir que estem amb plena revisió cadastral que implica l’augment d’un 10% cada any durant 10 anys (10% d’interès compost) que es convertirà en un 140% quan paguem l’últim l’any. Això si, cal dir-ho com ells: El tipus impositiu per al càlcul de la contribució també es manté sense variacions amb relació a l’exercici d’enguany, tot i que els contribuents experimentaran una variació en el rebut final derivada dels procés d’actualització dels valors cadastrals, que es van revisar l’any 2004 i que s’apliquen en deu anys. Això sí, que es dir-ho tot sense dir res. Moltes felicitats, el lector queda atrapat en aquesta poesia i quan acaba de llegir no sap si l’augmenten o no!. Tercera mitja veritat.


Però per facilitar el pagament, ho faran en dos fraccions, perquè? Per ajudar a pagar-ho en mes facilitat i per no enfurismar el ànims quan comparem un rebut amb l’altre, fraccionat sembla que pagués menys. Tàctiques de mercat! Però el que val es la suma final.


Això si, les taxes d’escombreries i l'impost de vehicles no ho toquen! (Es que no estem mai contentes en res...)


Veient que no tenim idea de disfressar les paraules, hem decidit buscar un cap de premsa que ens ajudi a seguir el camí de la bona comunicació. El que no sabem si el cap de premsa de l’Ajuntament, també el podem utilitzar nosaltres? Caldrà demanar-ho!


Arxiu del blog