02 de novembre 2008

QUI GUANYARÀ OBAMA O MCCAIN?

Ara és l’hora per les apostes, nosaltres apostem per Obama. Encara que la nostra candidata era Hillary. De fet el partit demòcrata a optat per dos candidats atípics: una dona i un negre. I si ens posem a fer lectures les dones hem quedat darrera dels negres! El que mes ens hauria agradat es que Obama acceptés a les seves files Hillary com a segona a bord, enlloc de fer-se tantes abraçades públiques amb Clinton. L’ equip hauria estat trencador.

Si surt Obama, el nostre candidat, haurem fet un pas endavant dins de la humanitat. Exagerat? No, de cap manera. Un negre amb el món a les seves mans, voltat de blancs, aquesta raça que sempre ha presumit de ser superior a les altres i encarregada de sotmetre a totes les altres races. No esta malament el canvi. Pot ser l’inici a la igualtat real.

Encara que si surt Obama acabarà tot el seu mandat? O hi haurà una ànima salvadora, de l’antic cucusclan, encarregada de tirar-li un tret! D’aquests amics de les armes, ànimes encarregades de lliurar-nos a la veritat suprema: que no pot governar un negre! (ni una dona, com hem vist).

Encara que apostem per Obama, candidat a canviar la manera de concebre l’intervencionisme en armes a la resta de països, a apostar per la sanitat pública universal i a la retirada progressiva dels soldats de l’Irak. També se’ns fa difícil creure que l’Amèrica hipòcrita, la de la doble moral, acabi per donar el poder al negre i deixi al blanc militar de família de llarg historial patriota, fora de la presidència. Per sort el martiri de la campanya s’acaba i deixarem de veure les imatges d’aquestes eternes eleccions americanes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sembla ser que aquest món mai deixarà de sorprendre'ns!!

Hem de revisar les nostres idees prèvies i prejudicis respecte a la societat nordamericana... però compte! no ens hem de refiar tampoc de l'aparença d'una persona, que sigui d'un altre color de pell, que la seva imatge sigui més o menys moderna no vol dir que el color dels seus actes sigui diferents dels que hem vist fins ara.

Hem de buidar la ment de prejudicis i esperar a veure que passa.

Les ideologies poden tenir doble cara com el déu grec Jano...

L'única cosa certa és la meva hipoteca...

Arxiu del blog