03 de març 2010

CRIDA A TOTS ELS ARTISTES DE SÚRIA!!!

Ara és el moment que s’obren les portes a tots els artistes i entitats per fer exposicions a Cal Balaguer del Porxo.

Segons la nostra Regidora de Cultura, l’espai sempre ha estat obert a tothom qui vulgui fer una exposició. Però ens preguntem perquè són tan poques les exposicions que fan la gent de Súria. Trobem a faltar exposicions de pell i os, aquelles plenament artístiques on es veu la mà, el sentiment i la tècnica del qui la fa. Pensem que la suma de les exposicions que es fan durant l’any són excessivament explicatives, plenes de plafons, que no mostren cap mena d’art i acaben sent l’ampliació d’una pàgina enciclopèdica.

Ens agrada les exposicions de joventuts musicals, amb el seu concurs de fotografia o el concurs de pintura de la festa major, i es per això que en aquest ple de febrer hem proposat a la Regidoria de Cultura que empenti fort i que busqui entre la gent del poble.

També ens preguntem que passaria si els diners que costen les exposicions que es fan des de Diputació, de 1.200 € a 1.500€ cada una, es donessin als artistes expositors amb despeses i propaganda al seu càrrec inclòs. Sortirien més artistes interessats, seria el nostre poble creador d’artistes i activador de creacions?.

De fet la nostra proposta va tenir el vot favorable del grup de govern, perquè segons ells aquesta feina ja es fa: “es dona oportunitat de fer exposicions a tothom qui ho demana”.

Per tant ànims truqueu sense defallir a la nostra Regidora de Cultura, que ella estarà contenta d’obrir-vos els braços i d’acollir la vostra mostra artística. Us passem la nostra petició.

El Grup Independent de Súria, demana la incorporació d’aquesta proposta de resolució al ple de febrer del 2010.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

A l’octubre del 2007 varem fer una moció on manifestàvem el malestar d’artistes locals a la limitació de fer exposicions a Cal Balaguer del Porxo i pensem que la situació no ha millorat en l’augment d’expositors suriencs.

Nosaltres volem que la Regidoria de Cultura sigui una peça engrescadora per motivar als artistes locals, escoles i entitats surienques que facin més exposicions en aquesta Sala. Trobem a faltar presència surienca.

Es per això que demanem el vot favorable de tots el grups municipals.

No obstant, el ple resoldrà.



Arxiu del blog