18 d’octubre 2010

Cinc cèntims d’ordenança

Tenir un animal de companyia, implica responsabilitat per part del propietari del animal, seguir unes pautes de comportament, i tenir els documents que l’administració ens exigeix. Es necessari saber que si no complim amb l’ordenança ens poden multar i sancionar. La nostra obligació és Informar.

L’ Ordenança municipal de control i tinença d’animals, aprovada pel Ple en la sessió ordinària de 28 de gener de 2005, s’ha modificat en aquest últim ple a la normativa estatal Autonómica amb l’objectiu de regular la protecció i tinença d’animals.

Es necessari que el ciutadà que vulgui comprar un gos que pertany a les races següents o a llurs encreuaments: bullmastiff, dòberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasiler, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rottweiler, staffordshire bull terrier, terrier de staffordshire americà, Tosa Inu o japonès, Akita Inu, són considerades races perilloses i per això se’ls demanarà la documentació següent:

A tothom que tingui un gos:

Inscriure’ls en el registre censal municipal, identificar-los electrònicament mitjançant la implantació un microxip i proveir-los de la cartilla sanitària oficial

Si és considerat dins el grup de Gossos perillosos, caldrà aportar:

Ser major d’edat. Cal acreditar-ho amb el DNI, passaport o carnet de conduir.

2. No haver estat condemnat/ada per delictes Declaració jurada de l’interessat

3. Disposar de capacitat física i aptitud psicològica per a la tinença de gossos Certificat de centre autoritzat

4. Acreditació d’haver formalitzat una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.253 € Fotocòpia. (renovar anyalment

5. Fer el pagament de la taxa per a l’expedició de la llicència municipal per a la tinença i conducció de gossos considerats potencialment perillosos.

Destaquem les Infraccions mes freqüents, considerades lleus que poden ser sancionades amb una multa de 100€ a 400€:

-Alimentar qualsevol tipus d’animal a les vies i espais públics.

-Alimentar animals salvatges urbans i gats urbans.

-La circulació dels animals en espais i vies públiques sense corretja o cadena i collar o qualsevol altre mètode de subjecció adient.

-No recollir els excrements dels gossos de les vies i espais públics, dipositar les defecacions dels animals fora dels llocs destinats a tal fi i deixar-los orinar en les façanes d’edificis i/o mobiliari urbà.

-Tenir animals sense l’autorització municipal quan sigui obligatòria.

-Tenir gossos potencialment perillosos a les vies i als espais públics sense que la persona que el condueixi i controli dugui la llicència municipal per a la tinença i/o conducció de gossos considerats potencialment perillosos i la certificació acreditativa de la inscripció registral.

Altres sancions poden arribar fins a 3.000€, i aquest import es pot elevar fins a 30.000€ quan es tracti d’una infracció a la llei 10/1999, sobre tinença d’animals potencialment perillosos.

1 comentari:

GIS ha dit...

Josep,
Ens comentes que si els Regidors que tinguin/em gossos que fan les seves necessitats al carrer i no recullen els excrements, els/ens multaran?
Tal com es va comentar al ple, sembla que quan hi ha la Policia Municipal els propietaris són mes curosos a seguir les normes. Per tant si ens troben "in fraganti" els/ens haurien de multar com a tothom.
Salutacions

Arxiu del blog