02 de març 2011

Súria celebrarà el Dia Internacional de la Dona com «un pas més»


Súria viurà un ampli programa d'actes participatius i culturals que s'iniciaran diumenge vinent, 6 de març, i acabaran el 9 d'abril

Súria celebrarà enguany el Dia Internacional de la Dona amb un ampli programa d'actes participatius i culturals que s'iniciaran diumenge vinent, 6 de març, amb la lectura d'un manifest i una caminada popular. La celebració culminarà el proper 9 d'abril (dissabte), amb la 4a Trobada d'Associacions de Dones del Bages, que tindrà lloc a Súria.

El Dia Internacional de la Dona es commemora el 8 de març. Les activitats organitzades enguany a Súria representen "un pas més" en el treball de sensibilització dels darrers anys per aconseguir "la plena igualtat d'oportunitats per a tothom", segons afirma la primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Educació i Igualtat, Encarna Mata, en el text de salutació del programa.

El manifest del Dia Internacional de la Dona serà llegit davant de la Casa de la Vila a partir de les 10.00 h. del diumenge vinent. En aquest acte es repartirà un llaç blanc solidari a totes les persones participants. Posteriorment tindrà lloc la caminada popular a la zona de les Guixeres, dins de la Campanya de Sensibilització contra la pobresa i la violència vers les dones.

Altres actes destacats seran el 4t Berenar Intercultural de l'Escola Municipal d'Adults, les presentacions dels llibres "Elisabeth Eidenbenz, més enllà de la maternitat d'Elna" i "Un fil de veu", i l'espectacle musical "Ai, mare", amb la intèrpret Irma Llotge. Les presentacions dels dos llibres aniran a càrrec dels seus respectius autors, la historiadora Assumpta Montellà, i el poeta navassenc Rossend Sellarès.

Dins del programa s'inclou l'exposició "VOLARE" amb pintures i escultures de l'artista Mabel Nieto. Entre les activitats de l'exposició figuren una setmana preinaugural, en què els espectadors podran veure el procés creatiu del muntatge de la mostra, i dos tallers d'observació. La mostra serà instal·lada a la sala Cal Balaguer del Porxo.

L'ONG Proide Bages també presentarà l'exposició de fotografies "Elles també tenen dret", que es podrà veure a la Biblioteca de Súria. El programa d'actes es completarà amb una visita guiada al Poble Vell.

En el text de salutació, Encarna Mata manifesta que "hem avançat molt" en l'equiparació de les dones, tot i que "lamentablement, encara ens trobem amb entrebancs i amb vulneracions". La regidora d'Igualtat remarca que la consolidació de les iniciatives de sensibilització promogudes per l'Ajuntament en els darrers anys "ha estat possible gràcies a l'impuls i la il—lusió d'un col—lectiu de dones que ha treballat i treballa amb fermesa i entusiasme".

El programa del Dia Internacional de la Dona ha estat organitzat per l'Ajuntament de Súria, amb la col—laboració de l'Escola d'Adults, Casal de la Dona, Institut Català de les Dones i Diputació de Barcelona.

Arxiu del blog