18 d’abril 2012

FUNCIONA EL 112?

Ha estat en dos plens els que hem manifestat la nostra preocupació pel bon funcionament del 112, des de la seva implantació. 

Un funcionament des de el nostre punt de vista irregular al no saber donar la informació requerida  al pacient.
Sempre que hem demanat com funciona el 112, se’ns parla de les excel·lències del servei, quan sabem que hi ha casos on els ciutadans s’han sentit mal atesos. Però, es cert, que si volem canviar les coses  no  podem queixar-nos  a peu del carrer i no fer arribar les nostres queixes a l’administració corresponent.
Nosaltres sempre hem dit el mateix: volem poder trucar la Centre d’atenció primària i poder parlar directament amb els professionals que estan fen la guàrdia, i que siguin ells els que truquin al 112 si ho creuen necessari.
Estem segurs que milloraríem molts aspectes, sobretot en pobles de la comarca on els metges coneixen als seus pacients, com:
  • ·         L’ accés a la fitxa i el coneixement de les patologies del malalt.
  • ·         El no desdoblar serveis, com el fet de requerir ambulància medicalitzada o no.
  • ·         La tranquil·litat del malalt de conèixer amb qui parla.
  • ·         El coneixement del metge de saber el que ha passat al seu pacient.
Pensem que si es portés a terme aquest canvi, no suposa cap despesa però si, excel·lència amb el servei, que representa la implicació del personal mèdic, que sempre ha estat implicat i que no s'ha escoltat els seus suggeriments.
Per la nostra part, hem complert amb el nostre compromís de fer arribar la nostra queixa al:  
Atencio al Ciutada, RS Catalunya Central;atencioalciutada.rscc@catsalut.cat
Es important que els ciutadans fem arribar les nostres queixes a qui correspongui. Es la única possibilitat que tenim de canviar alguna cosa...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la vostra opinió, ja que des de el meu punt de vista el servei d'emergències mèdiques del 112 és bastant pèssim.

Tot i que també té la seva part bona, quan hi ha un accident, tinc entès, que només trucant al 112 ja activen els Mossos d'Esquadra, Bombers i ambulància.

PD: Gràcies per atendre el meu comentari de l'apartat "Fer les coses ben fetes!" el 15 d'abril 2012

Arxiu del blog