02 d’abril 2012

Rams geganters a Súria


La 4a Trobada Gegantera i la benedicció de rams omplen de festa els carrers de Súria

 
Els gegants de Súria Cristòfol i Roser, portats pels Geganters i Grallers del Poble Vell. Foto: AjSú
El centre urbà de Súria s'ha omplert de festa avui, diumenge, amb la 4a Trobada Gegantera de la Fira de Rams, que ha reunit vuit colles de diferents comarques. La cercavila dels gegants s'ha iniciat després de la tradicional benedicció de rams davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol, amb centenars de persones de totes les edats.

Les colles participants en la Trobada Gegantera han estat les següents: Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters del Gorg de l'Olla i Geganters de Cardona, Navarcles, Sant Feliu de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Santpedor i Terrassa. L'organització era a càrrec dels Geganters i Grallers del Poble Vell.

La cercavila ha sortit de la plaça de Sant Joan i ha passat pels carrers d'Ignasi Abadal, Domènec Quinquer, González Solesio, carretera de Balsareny, Ernest Solvay, avinguda de l'Ajuntament i de nou González Solesio i Salvador Vancell per tornar al Pla de la Font, on ha tingut lloc una ballada conjunta i s'han lliurat records a les colles participants.

En aquest acte de lliurament de records, la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, ha agraït la presència de les colles participants i ha felicitat els Geganters i Grallers del Poble Vell per l'organització de l'acte.

El programa festiu de la Fira de Rams ha continuat per la tarda amb una ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan, a càrrec de la Cobla Súria. Coincidint amb la celebració de la Trobada Gegantera, a la plaça de Sant Joan també s'han desenvolupat tallers i jocs inflables per als infants.

La Fira de Rams ha posat el pròleg als actes de la Setmana Santa a Súria, que culminaran els propers dissabte i diumenge, 7 i 8 d'abril, amb la celebració de les Caramelles. Els propers actes previstos seran el Cant de La Passió (dijous, 5 d'abril), la 4a baixada d'andròmines (divendres, 6 d'abril) i el Via Crucis nocturn a l'ermita de Sant Salvador (divendres, 6 d'abril).

Arxiu del blog