19 d’abril 2012

«Trenta anys cantant» omple el saló de sessions de Súria


El saló de sessions de la Casa de la Vila es va omplir. Foto: AjSú
La presentació del llibre "Trenta anys cantant" sobre la història de la Coral L'Esplai va omplir ahir, dimarts, el saló de sessions de la Casa de la Vila en la segona sessió del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa". La presentació del llibre va reunir components actuals i antics de l'entitat, membres dels altres grups corals suriencs i representants institucionals, en un homenatge a la trajectòria de la Coral L'Esplai amb motiu del seu trentè aniversari.

El llibre "Trenta anys cantant" repassa la història de la Coral L'Esplai a través de textos i d'un ampli recull gràfic de les seves actuacions. La seva publicació ha estat possible gràcies a un treball previ de nou mesos de recopilació de documents, que ha estat realitzat per Montserrat Bacardit i Baraldés.

En l'acte de presentació, Montserrat Bacardit va explicar que el llibre vol oferir "un record" de la història de la Coral L'Esplai. També va agrair la col·laboració de totes les persones que hi han aportat dades o fotografies per a la seva elaboració, i va animar "tots els suriencs i surienques" a formar part del món coral.

Per la seva banda, el president de la Coral L'Esplai, Antoni Azorín, va recordar els orígens de l'entitat com a Coral Bell Repòs, nom que va mantenir fins l'any 1999. Antoni Azorín també va expressar el seu agraïment a totes les persones que han format part de la Coral o que li han donat suport al llarg de la seva història.

La presidenta de la Federació Catalana d'Entitats, Montserrat Cadavall, va felicitar la Coral L'Esplai per la seva llarga trajectòria i per la publicació del llibre, encoratjant els seus components a seguir endavant. Montserrat Cadavall va destacar que el cant coral "ajuda a compartir", es pot practicar a totes les edats i és una eina efectiva d'apropament intergeneracional.

En nom de l'Ajuntament, la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, també va elogiar la Coral L'Esplai com a exemple de "treball, constància i esperit de superació". Segons Ana Pérez, la Coral L'Esplai ha sabut recollir la tradició del cant coral a Súria i "conservar-la fins als nostres dies per tal de projectar-la cap al futur".

L'acte va acabar amb la interpretació de dues cançons a càrrec dels components actuals de la Coral L'Esplai. El grup està format per 25 cantaires, amb la direcció de M. Montserrat Fàbrega i Camprubí, i l'acompanyament musical de Pere Lladó i Sirera.

Presentació del llibre "La grandària del món"
El cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa', organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, continuarà avui, dimecres, amb la presentació del llibre "La grandària del món". Es tracta d'un recorregut sobre la història, l'entorn i l'imaginari de Palà de Torroella, nucli del terme municipal de Navàs que té molts vincles històrics i humans amb Súria.

La presentació del llibre serà a càrrec dels seus autors, Jaume Capsada, Cecília Duarri i Ester Llobet. L'acte tindrà lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila a partir de les 20.00 h.

Arxiu del blog