01 de maig 2012

Súria implantarà l'administració electrònica


El ple municipal ho va aprovar dimecres per unanimitat

El ple municipal va aprovar inicialment aquest dimecres per unanimitat tres dictàmens adreçats a fer realitat la implantació de l'administració electrònica a l'Ajuntament. Els dictàmens aprovats fan referència al reglament de creació i funcionament de la seu electrònica, l'ordenança de creació i funcionament del registre electrònic i l'aprovació del conveni E-Notum amb l'Administració Oberta de Catalunya.

El reglament sobre la seu electrònica té per objecte facilitar la realització de diferents tràmits telemàtics i oferir informació sobre tràmits i serveis, processos selectius i de capacitació, edictes i perfil del contractant. L'ordenança sobre el registre electrònic regula les condicions per a l'accés telemàtic al registre, tant per presentar com per rebre documents. Finalment, el conveni E-Notum vol afavorir la substitució de les notificacions realitzades per burofax o correu certificat, per notificacions electròniques.

Els nous serveis telemàtics s'oferiran a través de la seu electrònica de l'Ajuntament, que serà accessible a través de l'adreça https://www.suria.cat/seu_electronica. La seva posada en marxa es farà de forma gradual, en funció de la implementació dels sistemes i tecnologies necessaris per al seu funcionament.

Segons la regulació aprovada, la presentació o remissió de sol·licituds, comunicacions i escrits per mitjà del registre electrònic tindrà caràcter voluntari, tret dels casos en què se n'estableixi l'obligatorietat per part de l'Ajuntament.

Abans de la seva aprovació definitiva, el reglament i el dictamen romandran exposats al públic durant un període de trenta dies a comptar des del dia següent al de la publicació de l'anunci corresponent al Butlletí Oficial de la Província.

El ple també va aprovar per unanimitat l'acta de delimitació dels termes municipals de Súria i Sant Mateu de Bages. Aquesta acta, signada per les comissions de delimitació dels respectius municipis i per la representació del Departament de Governació de la Generalitat i de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, fixa els límits mitjançant coordenades UTM i ratifica la delimitació existent des de començaments del segle passat entre els dos termes municipals.

Arxiu del blog