30 de maig 2012

Súria comença el cicle per fomentar l'emprenedoria

 
Seminaris sobre cultura emprenedora. Foto: AjSú
L'Ajuntament de Súria va iniciar divendres passat, 25 de maig, un cicle de seminaris sobre cultura emprenedora amb una sessió dedicada al servei municipal d'assessorament a persones emprenedores. El cicle continuarà divendres vinent, 1 de juny, amb el seminari ‘Com es generen les idees empresarials?', que tindrà lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila a partir de les 9.30 h.

El servei municipal d'assessorament a persones emprenedores funciona a l'Ajuntament de Súria des de l'any 1997, en col·laboració amb els ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor. Les seves funcions i objectius principals són les següents:
  • Fomentar l'esperit emprenedor i la competitivitat de les empreses.
  • Atendre consultes puntuals sobre aspectes organitzatius, jurídics o legals que afectin els projectes de les persones emprenedores.
  • Col·laborar en l'elaboració del pla d'empresa.
  • Incentivar la formació específica de les persones emprenedores.
  • Assessorar sobre ajuts i subvencions disponibles.
Aquest primer seminari va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, i va anar a càrrec de la tècnica d'empreses Eva Pellicer. En el transcurs de l'acte es va remarcar la necessitat de basar els plans d'empresa sobre bases coherents i creïbles que tinguin en compte, per sobre de tot, les possibilitats reals de negoci.

A l'Ajuntament de Súria, les consultes al servei d'assessorament a persones emprenedores es poden formular presencialment cada divendres, de 9.00 a 15.00 h. Cal sol·licitar cita prèvia per telèfon (93.868.28.00) o per correu electrònic ( promocio@suria.cat ).

El seminari també va servir per donar a conèixer altres recursos adreçats a persones emprenedores, com el web de la Xarxa Inicia ( http://inicia.gencat.cat ). El servei d'assessorament a persones emprenedores de l'Ajuntament de Súria compta amb l'homologació d'aquesta xarxa de la Generalitat.

Proper seminari del cicle: "Com es generen les idees empresarials?"
En el proper seminari del cicle, previst per al divendres 1 de juny, s'oferiran tècniques i reflexions per generar i avaluar idees de negoci. La durada aproximada de la sessió serà d'unes dues hores (de 9.30 a 11.30 h.).

L'assistència serà gratuïta, però caldrà comunicar prèviament la inscripció, trucant per telèfon (93.868.28.00) o enviant un missatge a l'adreça promocio@suria.cat .

L'organització d'aquest cicle de seminaris és a càrrec de l'àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Súria, amb el suport del departament de Treball de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la Xarxa Inicia i el Fons Social Europeu.

El tercer i últim seminari del cicle tindrà lloc divendres, 8 de juny, i tractarà el tema "Què vol dir ser autònom? Ajudes i subvencions".

Arxiu del blog