30 de juliol 2008

INCONGRUÈNCIES POLÍTIQUES (2)

Aquests dies, i sense buscar (ho prometem) ens ha arribat a les mans el butlletí informatiu de la Torre, i rellegim l’editorial Estalvi i qualitat, que ens diu que “ara que afloren dificultats en les economies, ens cal extremar la imaginació i la cooperació per poder seguir progressant AH! I aquesta imaginació fa contractar onze persones, abans en teníem set que formaven l’equip de la brigada, i ens havien dit i jurat, que eren molt competents! Perquè quatre persones més? Si es deixa de fer el servei de Consergeria? Ara que només es farà el servei de manteniment.

Per més estalvi, es contracten dos policies municipals més, amb un cos municipal format per deu persones. L’argument és “l’increment de població de Súria en els darrers anys”. Quin increment? Respecte a l’any passat? Si mirem dades sabem que a l’any 1965 la població era de 7.310 habitants; 1970 de 6.869 hab.; 1975 de 6.922 hab.; 1981 de 6.743 hab.; 1986 de 6.643 hab.; 1991 de 6.542 hab.; 1996 de 6.284 hab. i en aquest 2007 el cens a estat de 6.368 habitants tenint un lleuger increment en aquests últims onze anys, i una pèrdua gradual de població en els trenta anys primers que encara no hem recuperat.

El que ens preocupa, ara, es que aquesta cooperació per la ocupació, gran tasca en aquests moments de crisis, no afavoreix de cap manera l’estalvi, i ara cal ser prudents, perquè la aixeta començarà a tancar-se i els ens locals veuran restringides les subvencions i la seva capacitat de progressar en projectes importants per al poble. Per tant fem una crida a extremar la imaginació, a ser raonables amb les propostes, com la contractació gradual i mesurada del personal.

Només demanem no veure més acció portada a terme amb aquests paràmetres, però esperem això si, que es valori positivament les nostres crítiques. (Ja sabudes, i ben sabudes, tot s’ha de dir).

Arxiu del blog