20 de juliol 2008

QUI CONTROLA ALS CONTROLADORS?

Ja en el ple del mes de març, vàrem tenir un tira i arronsa sobre la presència d'ambulància en els actes públics que es desenvolupen a la nostra vila.

Hem vist, molt perplexes, com desfilava darrera de la Cavalcada de Reis i de la Rua de Carnestoltes un petit vehicle de color gris sense entendre massa quina era la seva funció, potser substituir l'ambulància? Donar color a la festa? Donar tranquil·litat als assistents?

Amb tant entreteniment, l'ambulància no ha estat per enlloc... i la història es va repetir amb el ball al pavelló de les Caramelles. I ara per la Festa Major, ha estat per llogar-hi cadires!, la falta d'ambulància gairebé s'ha carregat la inauguració de la colla de Castellers "Salats" i l'actuació de les colles acompanyants.

No podem sentir-nos orgullosos! Va començar l'actuació dels Castellers sense que hi hagués cap ambulància. Quan vam reclamar la obligatorietat de la seva presència, ens van portar l'ambulància destinada a les urgències mèdiques del poble. Mentre esperàvem que arribés la suposadament contractada per l'ocasió en concret.

A mitja actuació, va haver-hi una urgència mèdica i l'ambulància en qüestió va anar a realitzar el seu servei.

Amb aquest panorama, evidentment, els nostres Castellers i els invitats, varen haver de suspendre massa estona l'actuació. Els castellers, asseguts sota el sol del migdia, se'n feien creus!, mentre el públic avorrit desfilava cap a taula de Festa Major.

Qui havia de controlar la situació?, qui és el responsable? Tothom ha tirat pilotes fora, afirmant que la segona ambulància (obligatòria en aquestes actuacions) estava contractada.

En el passat Ple de març, quan vam preguntar sobre la necessitat de presencia d'ambulància en actes populars i festes de participació massiva, se'ns va dir que no era pas obligatori...que n'hi havia prou amb una "farmaciola".

Reflexió; Si resulta que segons criteri del nostre Ajuntament la Llei no ens obliga, perquè es va paralitzar l'actuació dels Castellers fins que va arribar una ambulància a les 3 de la tarda? O millor encara, per què ningú va pensar en anar a casa seva a buscar una mica d'esparadrap i benes, aigua oxigenada i tiretes? De farmacioles, en tenim tots!.

Arxiu del blog