01 d’octubre 2008

El BARRI ST. JAUME: UN BARRI AFECTAT

El Barri de St. Jaume, és un barri amb una construcció gairebé laberíntica, amb carrerons molt estrets i amb forts desnivells. La intenció de les Normes Subsidiàries és esponjar zones per donar accés a ambulàncies i cotxes de bombers. Les normes aprovades definitivament al 2003, va fer que cases i nuclis sencers, quedessin afectats.

L’alarma s’ha disparat amb més intensitat, quan una veïna d’una casa afectada, volia vendre la casa per qüestions personals. A l’Ajuntament li van informar que no podia vendre, per què la seva casa, en teoria, anava a terra.

La illa afectada, és la de la corba de C/ St. Sebastià, que les normes recollien la intenció de fer una volta més ampla carregant-se les cases.

Ara, amb la llei de barris, s’arreglarà tot el paviment del C/ St. Sebastià, però a aquests veïns, ningú els havia dit clarament que passaria amb les seves cases, si s’acabarien expropiant i els ubicarien en altres llocs.

Després del rebombori d’anar a l’Ajuntament, de la por de tenir que marxar de les seves cases. El Regidor els ha comunicat, que segurament l’Ajuntament no farà res. Més que res, per què no tenen diners per fer-ho i se’ls ha recomanat que entrin una instància per desafectar les cases.

Nosaltres ens preguntem que si el grup de govern, ja té clar que no es pot tirar endavant l’expropiació i la ubicació. Han de ser ells que activin ràpidament la desafectació, i fer la modificació de normes.

S’ha de resoldre d’alguna manera que els veïns es puguin beneficiar de la llei de Barris, per poder obtenir subvencions per millorar les seves cases.

Però el més important és saber el que poden i volen fer. I les cases ja ensorrades han d’anar agafades de la mà d’un projecte paral·lel, per no deixar el barri encara més degradat, com és el cas actual.

Arxiu del blog