24 d’octubre 2008

PARLEM DE LA CAMPANYA DE MOBILITAT


L’objectiu de la campanya que ens ha arribat a casa és el de promoure i avançar cap a uns hàbits de desplaçaments més sostenibles, més segurs i més amables. La intenció es bona. Però les campanyes han de tenir només intencions a curt termini, es a dir, només el temps de la campanya o s'han d'assolir resultats?

A l’escola hi vaig a peu. Camina, fes salut! Els pares portem als nens a l’escola en cotxe i pretendre fer anar a peu a la criatura, només depèn si viu a prop o no...

Per tant, aquest objectiu no s’aconsegueix, potser ara si tenim una crisi profunda i el preu del petroli puja pels núvols, tornarem tots a anar a peu...!

Deixa el cotxe. Aparca bé. Els nostres polítics aparquen bé? Van a peu? No hi ha cotxes aparcats a la vorera de totes les voreres de Súria?

Mou-te en bici. Seguretat per a tots. Tenim carril bici? Deixarem anar als nostres nens en bici sense por pel mig del poble? O per la carretera de Castelladral, en un intens trànsit de camions pesats? Només van en bicicleta i fan salut, els de la colla dels dissabtes i diumenges uns en bicicleta de muntanya i els altres en bicicleta de carretera que fan excursions per moltes contrades. Podem recomanar que tothom s’apunti a l’Unió ciclista Mig.-Món!

Puja a la guagua. És el punt més efectiu de la campanya. Perquè amb el conveni que es farà amb el propietari, es faran abonaments per tots els usuaris d’aquest transport. I el nostre grup GIS esta molt satisfet perquè és el fruit del compromís del grup de govern en la moció presentada pel nostre grup al setembre del 2007 i recolzada per tots els grups polítics.

MOCIÓ:

Per afavorir el transport a les persones amb dificultats i totes les majors de 65 anys fer un estudi de la necessitat i viabilitat de fer un conveni amb el transport urbà de la nostra vila.

Ah! Fixeu-vos en els dibuixos del programa (cliqueu sobre el dibuix) la dona pateix d'allò més i els homes van pinxos pujant i baixant la muntanya. Ara que fem campanya d'igualtat, cal cuidar les imatges. Tots som iguals! O no?

Arxiu del blog